va aflati aici:
Home > Actualitate > Unitate de terapie intensivă mobilă, trimisă de urgenţă la Galaţi. Explozie de cazuri de COVID-19 în judeţ

Unitate de terapie intensivă mobilă, trimisă de urgenţă la Galaţi. Explozie de cazuri de COVID-19 în judeţ

Criza coronavirusului devine tot mai gravă la Galaţi, unde numărul de cazuri de infectare creşte alarmant, iar focarele au început să apară atât în spitale, cât şi în instituţii publice.  După ce a criticat dur modul cum a fost gestionată situaţia din punct de vedere medical şi administrativ, Ministerul Sănătăţii a trimis în noaptea de luni spre marţi la Galaţi o unitate de terapie intensivă mobilă pentru pacienţii aflaţi în stare gravă. În unitatea de terapie intensivă mobilă sunt disponibile 12 posturi ATI.

Echipamentul va fi de un real folos, având în vedere că UPU şi ATI de la Galaţi sunt depăşite de situaţie. Nu doar că a crescut numărul de pacienţi, dar şi numărul de cadre medicale disponibile a scăzut pe măsură de numărul de îmbolnăviri de COVID-19 în rândul acestora  a crescut exploziv în ultima vreme. La Galaţi sunt, conform raportării de luni 1.269 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 103 persoane decedate. În judeţ, este activ în acest moment un focar grav de coronavirus, la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei, unde sunt diagnosticate cu COVID-19 un număr de 83 de persoane, cadre medicale şi personal auxiliar, fiind afectate 11 secţii. De asemenea, 24 de pacienţi au fost depistaţi pozitivi la coronavirus,relatează ADEVĂRUL.

Unitate de terapie intensivă mobilă, trimisă de urgenţă la Galaţi. Explozie de cazuri de COVID-19 în judeţ

Criza coronavirusului devine tot mai gravă la Galaţi, unde numărul de cazuri de infectare creşte alarmant, iar focarele au început să apară atât în spitale, cât şi în instituţii publice.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

One thought on “Unitate de terapie intensivă mobilă, trimisă de urgenţă la Galaţi. Explozie de cazuri de COVID-19 în judeţ

Lasă un răspuns

Top