va aflati aici:
Home > Actualitate > Ministrul Nelu Tătaru: „Au fost aduși epidemiologi de la Constanța”

Ministrul Nelu Tătaru: „Au fost aduși epidemiologi de la Constanța”

În vizita sa la Spitalul Județean Galați, ministrul Nelu Tătaru a declarat că au fost aduși epidemiologi de la Constanța, care să gestioneze anchetele în desfășurare la unul din cele mai mari focare din județul Galați.

Evoluția din următoarele 2-3 zile va releva dacă se impun măsuri mai drastice, luându-se în calcul aducerea unei secții ATI mobilă, pentru a o sprijini pe cea existentă, unde nu mai sunt paturi libere. Legat de capacitatea de testare, Tătaru a spus că există un aparat de testare în spital care poate face 64 de teste pe zi și colaborări cu alte laboratoare. Aparatul RT PCR de la Spitalul de Pediatrie a fost o noutate pentru ministrul Tătaru: „nu am avut acestă informație”.

De asemenea, nu se ia în calcul reîntoarcerea în starea de urgență, însă Tătaru recomandă în continuare respectarea și menținerea precauțiilor. „Gestionăm situația, locuri sunt în terapie intensivă, vizualizăm relaxarea atât a populației civile, cât și a personalului medical, într-o oarecare măsură și recomand în continuare păstrarea acelor precauții (…). Dacă n-am găsit aglomerație, am găsit puțină relaxare din partea personalului medical. Aș recomanda să nu ne relaxăm, încă nu am trecut”, relatează REALITATEA DE GALAȚI.

Ministrul Nelu Tătaru: „Au fost aduși epidemiologi de la Constanța” – Realitatea de Galati

În vizita sa la Spitalul Județean Galați, ministrul Nelu Tătaru a declarat că au fost aduși epidemiologi de la Constanța, care să gestioneze anchetele în desfășurare la unul din cele mai mari focare din județul Galați. „Am venit la Spitalul Județean din Galați, pentru că s-au confirmat 83 de cadre medicale și 24 dintre pacienți.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top