va aflati aici:
Home > Actualitate > Un fost procuror din Galaţi, intrat în politică, a fost numit la şefia Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie

Un fost procuror din Galaţi, intrat în politică, a fost numit la şefia Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie

Fosta procuroare Gabriela Lenghel, din Galaţi, a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, prin Decizia nr. 216 din 14 aprilie 2020 a premierului Ludovic Orban.  Potrivit documentului menţionat, mandatul va avea durata de patru ani. Gabriela Lenghel o înlocuieşte în funcţie pe Adriana-Elena Moţa, care a demisonat din motive personale, după un mandat de doar 4 luni (fusese numită în decembrie 2019, înlocuindu-l pe Andrei Tinu (care şi el a avut un mandat incomplet, de numai doi ani, semn că şefii ANC au viaţă scurtă pe post). Gabriela Lenghel a fost până în 2017 procuror la parchetele din Galaţi, ultima oară activând la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. După retragerea din magistratură a devenit avocat şi a intrat în politică, fiind un membru marcant al PMP Galaţi, informează ADEVĂRUL. 

Un fost procuror din Galaţi, intrat în politică, a fost numit la şefia Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie

Gabriela Lenghel a fost numită printr-un ordin al premierului Orban şi va avea un mandat de patru ani. Între 1992 şi 2017 a activat ca procuror la Galaţi, după care a devenit avocat şi a intrat în PMP. A fost în cursa internă a partidului pentru a candidata la Primăria Galaţi la alegerile din 2020.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top