va aflati aici:
Home > Actualitate > Presa germană scrie despre mafia lemnului: „Pădurarii trăiesc periculos în România”

Presa germană scrie despre mafia lemnului: „Pădurarii trăiesc periculos în România”

În articolul intitulat „Mafia lemnului în România: Pădurea în pericol”, jurnaliștii germani observă faptul că țara noastră și-a tăiat sistematic pădurile, iar amploarea defrișărilor ilegale este mult mai mare decât se credea. Asta pentru că problema principală nu sunt infractorii mărunţi sau sătenii care taie pădurile pentru că nu au bani de lemne pentru foc, ci cererea mare de lemn de peste hotare.

Citește și Marșul pentru păduri și la Galați  

„România este unul dintre cei mai mari exportatori de lemn din Europa. Companiile austriece Schweighofer, Kronospan şi Egger au construit uzine cu capacităţi mari de procesare în România, iar Germania este unul dintre cumpărătorii produselor lor. Însă România este o sursă importantă de materie primă şi pentru gigantul Ikea. Numeroase companii din ţară produc mobilier ieftin pentru grupul suedez şi Ikea chiar deţine în jur de 50.000 de hectare de pădure în România”, relatează Der Spiegel.

Presa germană scrie despre mafia lemnului: „Pădurarii trăiesc periculos în România”

Moartea unui pădurar român, care a revoltat opinia publică luna trecută, continuă să stârnească reacții în presa internațională. Publicația germană Der Spiegel vorbește despre mafia lemnului din România și despre faptul că toți cei care stau în calea hoților își pun viața în pericol.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top