va aflati aici:
Home > Eveniment > Marșul pentru păduri și la Galați

Marșul pentru păduri și la Galați

Duminică, 03.11.2019, între orele 18.00 și 21.00, Curățăm Galațiul organizează Marșul pentru păduri, un eveniment inițiat în București de cei de la Agent Green, Declic și Greenpeace România. 

Ultimele date din Inventarul Forestier Național arată că tăierile ilegale se întâmplă într-un ritm fără precedent. În urma lor rămân versanți dezgoliți, alunecări de teren, avalanșe, inundații dezastruoase, zone deșertificate, pădurari uciși în stil mafiot, comunități divizate și expuse fenomenelor climatice extreme.Dacă lucrurile continuă așa, în câțiva ani vom avea o Românie fără păduri, fără aer curat și patrimoniu natural. Cele mai vaste păduri virgine din Europa și speciile rare cu care am conviețuit până acum vor dispărea dacă interesele meschine și goana după profit imediat prevalează. Asaltul asupra zonelor împădurite alimentează anual piața neagră și fenomenul corupției cu miliarde de lei smulse din moștenirea noastră comună. Aceste câștiguri murdare nasc violență, dezbină comunități și plantează neîncredere în țesutul social.Un studiu recent (http://tiny.cc/PRIMOFARO) arată că România încă mai deține 526.000 ha de păduri potențial primare și seculare. Pe lângă o moștenire naturală unică în lume și o biodiversitate pe care, odată pierdută, nu o mai putem aduce înapoi, ele sunt de o importanță vitală în contextul climatic actual. Arborii bătrâni și întregul ecosistem pe care îl nutresc au capacitatea de a stoca mult mai mult carbon și de a elibera mai mult oxigen decât plantațiile tinere, lipsite de stabilitate. Deseori însă, după tăieri abuzive, reîmpădurirea nici nu mai are loc.

Marșuri pentru păduri vor avea loc în mai multe orașe ale României. Mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului:

Marsul Pentru Paduri

No Description

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top