va aflati aici:
Home > Actualitate > Peștele, inamicul virusului covid. Descoperirea senzațională a cercetătorilor de la Galați

Peștele, inamicul virusului covid. Descoperirea senzațională a cercetătorilor de la Galați

Cercetătorii gălățeni spun că un lichid care este obținut din solzii de pește poate să distrugă noul coronavirus. Astfel că o echipă de masteranzi și profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a stabilit că din solzii de pește poate să se obțină un lichid care ajută la distrugerea virusului SARS CoV-2, notează TVR.

Este vorba de o propunere de valorificare inteligentă a solzilor și viscerelor, subproduse rezultate în urma industrializării peștelui, care în mod normal se distrugeau prin ardere. Din solzii de pește (un produs încă nevalorificat suficient) se obține, pe de o parte, o pulbere numită hidroxiapatită, care se poate folosi cu succes în zone de food, farma, cosmetică și medicină, iar pe de altă parte, un lichid ce conține carbon-nanodots, vehicule transportatoare pentru antimicrobieni, care ar putea ajuta la distrugerea virusului SARS CoV-2. Din viscerele procesate la instalația de extracție cu fluide supercritice din cadrul S.I.A. se pot obține uleiuri valoroase ce conțin Omega3-6-9, iar șrotul rezultat din extracție poate fi un excelent îngrășământ bio”, a explicat cercetătorul Maricica Stoica, potrivit sursei citate, relatează IMPACT.

Peștele, inamicul virusului covid. Descoperirea senzațională a cercetătorilor de la Galați oferă speranță

Cercetătorii gălățeni spun că un lichid care este obținut din solzii de pește poate să distrugă noul coronavirus. Astfel că o echipă de masteranzi și profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a stabilit că din solzii de pește poate să se obțină un lichid care ajută la distrugerea virusului SARS CoV-2, notează TVR.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top