va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Mari tablouri reinterpretate de elevii Liceului Sfânta Maria

Mari tablouri reinterpretate de elevii Liceului Sfânta Maria

Elevii de la trei clase de la Liceul teoretic Sfanta Maria din Galați au realizat un proiect în Școala Altfel care e demn de exercițiile marilor muzee de artă din lume.

Sub îndrumarea profesoarei Otilia Machedon, copiii au văzut picturi din mai multe perioade, s-au gândit care dintre ele are ceva din personalitatea lor și au încercat să le adapteze în fotografii.

Și-au implicat familiile, prietenii, și-au fotografiat animalele de casă, au căutat povești care să li se potriveascaă și a rezultat un proiect absolut spectaculos pentru care merită felicitați din inima.

Suntem la un liceu care nu e cotat cel mai bun din Galați. Și mă doare eticheta pe care o are asupra elevilor noștri pentru că le rapește din încrederea în sine… Vreau să vă spun că eu aș fi fost foarte mândră de copiii aceștia și dacă lucrurile nu ieșeau așa de frumos.

Am discutat că multe dintre lucrări sunt realizate cu secole în urmă și legatura cu marile arte e uneori greu de realizat; chiar și cu literatura, cu muzica clasică. Lumea iți pune o lucrare in față și tu trebuie să ai o parere, să emiți ceva, și te simți dintr-o dată că ești prost, că nu știi ce să spui. Și am zis să le dau încredere și să învățăm să trecem peste lucrul acesta.

Îmi doresc ca atunci când se termină pandemia să aibă o altă deschidere pentru acest gen de experiență. Sper că n-o sa mai evite un muzeu când vor putea să călătorească, sper că nu li se va mai părea plicticoasa această activitate, poate se vor opri mai cu interes la un articol despre artă pe care-l găsesc pe internet…

Otilia Machedon – profesor – inițiator proiect

Întreaga poveste și galeria foto pe URBAN.RO :

(galerie foto) Mari tablouri reinterpretate de elevii unui liceu din Galati intr-un superb exercitiu despre educatie si incredere.

Elevii de la trei clase de la Liceul teoretic Sfanta Maria din Galati au realizat un proiect in Scoala Altfel care e demn de exercitiile marilor muzee de arta din lume. Sub indrumarea profesoarei Otilia Machedon, copiii au vazut picturi din mai multe perioade, s-au gandit care dintre ele are ceva din personalitatea lor si au incercat sa le adapteze in fotografii.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top