va aflati aici:
Home > Politica > Cătălin Cristache: ‘Tăiaţi cu 30% salariile şi indemnizaţiile miniştrilor’

Cătălin Cristache: ‘Tăiaţi cu 30% salariile şi indemnizaţiile miniştrilor’

Pensiile speciale și salariile politicienilor trebuie reduse cu 30% pe perioada crizei, consideră reprezentanții partidului Mișcarea Populară. Solidaritatea pe care o manifestă toți românii, dar și mediul de afaceri în criza coronavirusului, trebuie să se manifeste și la nivelul clasei politice, consideră Cătălin Cristache, liderul PMP Galați. Și un reprezentant al PSD crede că trebuie reduse veniturile politicienilor, însă numai pensiile speciale, informază LIBERTATEA.

PMP a calculat o economie de 50 de milioane de euro la buget dacă se vor aplica măsurile de reducere a veniturilor pentru politicieni.

Având în vedere crizele sanitară, economică şi socială cu care se confruntă România în acest moment, cuvântul de ordine trebuie să fie ‘solidaritate’. Costurile economice uriaşe pe care le presupun măsurile anunţate de Executiv nu pot fi puse exclusiv în cârca statului şi decontul să fie făcut exclusiv de către români sau de către mediul de afaceri care este pus cu tâmpla pe bordură în acest moment. De aceea, politicienii care au ales să fie lideri ai ţării sau ai comunităţilor locale trebuie să arate că înţeleg dificultatea uriaşă prin care trece România şi să acţioneze pe cale de consecinţă diminuându-şi obligatoriu veniturile obţinute de la stat cu 30% până la trecerea crize.

Ca semn de normalitate şi solidaritate, se impune tăierea cu 30% a salariilor şi indemnizaţiilor miniştrilor, parlamentarilor, primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consilierilor locali şi judeţeni. Vorbim de o economie la buget de aproximativ 50 de milioane de euro lunar, ceea ce se poate traduce în 1.000 de ventilatoare mecanice care pot fi aduse încă din prima lună în România. Nu rezolvăm problema economică macro, dar putem rezolva probleme punctuale. E momentul ca politicienii să facă aşa cum spun americanii: put your money where your mouth is.

Cătălin Cristache – președinteleorganizației PMP Galați

Pensiile speciale și salariile politicienilor trebuie reduse cu 30%

„Tăiaţi cu 30% salariile şi indemnizaţiile miniştrilor, parlamentarilor, primarilor, preşedinţilor de CJ, consilierilor locali şi judeţeni. Impozitaţi cu 30% pensiile speciale” este mesajul promovat miercuri de Partidul Mișcarea Populară, în timpul stării de urgență. „Având în vedere crizele sanitară, economică şi socială cu care se confruntă România în acest moment, cuvântul de ordine trebuie să fie ‘solidaritate’.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top