va aflati aici:
Home > Galațiul vechi în Imagini > Palatul Administrativ Galați – fotografii din 1906 și 1914

Palatul Administrativ Galați – fotografii din 1906 și 1914

Astăzi, 2 aprilie, între orele 14 și 18 gălățenii au ocazia de a vizita clădirea istorică a Palatului Administrativ Galați în cadrul Zilei Porților deschise a Instituției Prefectului. În Sala Mare a Prefecturii va fi difuzat documentarul „Ion Mincu şi Palatul Administrativ”, realizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură. În plus gălățenii vor mai putea vizita cele două expoziții fotografice deschise publicului începând cu această ocazie, conținând imagini vechi din Galați, după cum se anunță prin evenimentul de pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului:

  • Pârcălabi şi prefecţi. O istorie a Instituţiei Prefectului – judeţul Galaţi”, realizată de Muzeul Judeţean de Istorie „Paul Păltânea” şi Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” (în holul de la parter)
  • 1906 – Mărturii. Biserici din Galaţi cu prilejul anului jubiliar”, expoziție de fotografie documentară

Citește și Primul film de Oscar la Galați -1929 | Imagini din Galațiul Vechi

Palatul a fost construit după proiectul arhitectului Ion Mincu în perioada anilor 1904—1905 pentru a servi ca sediu administrativ al Galațiului care, la acea vreme, făcea parte din județul Covurlui, iar inaugurarea acestuia a avut loc la 27 aprilie 1906.

Foto 1: Inaugurarea Palatului Administrativ Galați 27 aprilie  1906:

Inaugurarea Palatului Administrativ Galați – 27 aprilie 1906

Foto 2 : Vedere Palatul Administrativ Galați1914

Vedere Palatul Administrativ Galați – 1914

Ziua porților deschise

Event in Galati, Romania by Instituția Prefectului – județul Galați on Tuesday, April 2 2019 with 183 people interested and 36 people going.

 

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top