va aflati aici:
Home > Actualitate > Pâinea echilibrată nutriţional, alimentul de senzaţie care conţine proteine din peşte

Pâinea echilibrată nutriţional, alimentul de senzaţie care conţine proteine din peşte

Trei profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat o pâine premiată cu aur la Infoinvent, o expoziţie internaţională în domeniul creativităţii şi inovării. Alimentul este total diferit de pâinea tradiţională, care este dezechilibrată nutriţional. Pâinea creată de Petru Alexe, Cristian Dima şi Romulus Marian Burlus, profesori la  Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, denumită pâine echilibrată nutriţional cu extract de proteine miofibrilare din peşte, este o adevărată realizare în domeniul ingineriei alimentare. Alimentul conţine numeroase proteine din extrase de peşte care o echilibrează nutriţional, consumul acestui produs acoperind complet necesarul de proteine al organismului.

Produsul va fi brevetat şi scos pe piaţă în cel mai scurt timp, la un preţ puţin mai mare decât cel al unei pâini clasice. Profesorii şi studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi s-au specializat deja pe brevetarea unor produse alimentare excepţionale şi apoi pe producerea lor pe scară industrială, cel mai recent exemplu fiind un baton proteic care va fi produs de firma Sanovita. Inventatorii pâinii echilibrate nutritional merg pe ideea ca statul să se implice în subvenţionarea diferenţei de preţ, dar şi pentru a-i îmbunătăţi calitatea, astfel încât toată lumea să şi-o poată permite, relatează ADEVĂRUL.

Pâinea echilibrată nutriţional, alimentul de senzaţie care conţine proteine din peşte

Trei profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat o pâine premiată cu aur la Infoinvent, o expoziţie internaţională în domeniul creativităţii şi inovării. Alimentul este total diferit de pâinea tradiţională, care este dezechilibrată nutriţional.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top