va aflati aici:
Home > Economie > O primărie de comună își face propria reţea de gaz

O primărie de comună își face propria reţea de gaz

Comuna Șendreni din judeţul Galaţi va fi prima comună din ţară care va organiza o licitaţie pentru propria reţea de gaz.

Acest lucru a devenit posibil după ce în urmă cu 2 ani a apărut o lege care permite primăriilor să organizeze propriile licitaţii pentru realizarea sistemului de distribuţie a gazelor.Până în 2018, doar Ministerul Energiei avea dreptul să organizeze astfel de licitaţii, iar comuna Şendreni devine prima din ţară care încearcă să-şi construiască propria reţea de gaze.

Lucrările vor fi suportate în proporţie de 90 la sută de Primăria Şendreni, iar restul sumei va fi asigurată de compania care distribuie gazele.

Citește și ENGIE – extinderea rețelei de gaz în tot județul Galați

Primarul comunei Şendreni spune că în cel mult trei ani locuitorii vor fi racordaţi la reţeaua de gaz.

Noi organizăm licitaţie. Doar companiile autorizate pot exploata reţelele de gaze, noi avem o înţelegere cu compania de distribuţie care a făcut calcule şi a stabilit că poate susţine între 9 şi 10% din valoarea totală a lucrării. De restul finanţării ne ocupăm noi, vom încerca toate variantele, bani proprii, fonduri europene sau fonduri guvernamentale. Conform studiului făcut de proiectant, lucrarea va ţine cel mult trei ani. Eu sper ca mult mai repede comuna să aibă gaze.

Paul Cristea – primarul comunei Șendreni

Un document în acest sens a fost semnat de primărie şi distribuitorul de gaz, la Ministerul Energiei, informează ZIARUL FINANCIAR.

Premieră la Galaţi: O primărie de comună face licitaţie pentru propria reţea de gaz | Ziarul Financiar

O comună din judeţul Galaţi va fi prima din ţară care va organiza o licitaţie pentru propria reţea de gaz. Lucrările vor fi suportate în proporţie de 90 la sută de Primăria Şendreni, iar restul sumei va fi asigurată de compania care distribuie gazele.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top