va aflati aici:
Home > Actualitate > ENGIE – extinderea rețelei de gaz în tot județul Galați

ENGIE – extinderea rețelei de gaz în tot județul Galați

Compania ENGIE România demarează unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii de când au preluat Distrigaz. Pe 25 iulie 2019 ENGIE a lansat o licitaţie cu o valoare estimată de 120 de milioane de lei (27 milioane de euro) pentru proiectare şi asistenţă tehnică în vederea reabilitării, optimizării şi extinderii reţelelor de gaze în 20 de judeţe din sudul României la care se adaugă şi municipiul Bucureşti. Acest proiect vizează printre altele extinderea rețelei de gaze naturale în toate localitățile din județul Galați.

Motivul care a stat la baza acestei decizii de investiție pare a fi determinat de faptul că în anul 2018 s-a dat o lege prin care alimentarea cu gaze a localităţilor a fost declarată serviciu public. Conform acestei legi dezvoltarea reţelei a fost trecută în sarcina autorităţilor locale, în cazul în care marii distribuitori nu doresc să-şi extindă reţeaua în localităţile sau oraşele mai izolate. În baza noilor reglementări legislative, primăriile ar putea concesiona lucrările de dezvoltare a reţelei de distribuţie a gazelor. Banii necesari pentru aceste lucrări pot fi accesaţi de primării din Fondul de Investiţii şi Dezvoltare, informează MONITORUL DE GALAȚI.

Reţeaua de gaze naturale se extinde în toate localităţile din judeţul Galaţi – Monitorul de Galati – Ziar print si online

Compania ENGIE România demarează unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii de când au preluat Distrigaz. Compania a lansat, pe 25 iuşie 2019, n Sistemul Electronic Centralizat al Achiziţiilor – SICAP, o licitaţie cu o valoare estimată de 120 de milioane de lei (27 milioane de euro) pentru proiectare şi asistenţă tehnică în vederea reabilitării, optimizării şi extinderii reţelelor de gaze în 20 de judeţe din sudul României la care se adaugă şi municipiul Bucureşti.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top