va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Gălățeanul care restilizează 3D maşini. „Îmi folosesc imaginaţia ca să le proiectez tridimensional”

Gălățeanul care restilizează 3D maşini. „Îmi folosesc imaginaţia ca să le proiectez tridimensional”

Cristian Boroda (20 de ani), student în anul I la Facultatea de Inginerie din Galaţi, la specializarea Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor, este un maestru al proiectării 3D. Are şi talent artistic, nu doar abilităţi tehnice. Tânărul a absolvit Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin“ din Galaţi, la secţia pictură, şi a decis să facă o schimbare importantă de carieră, pentru a da curs uneia dintre marile lui pasiuni: res-tilizarea tridimensională a caroseriilor de maşini. Tânărul face parte din Cercul Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor din cadrul Facultăţii de Inginerie din Galaţi, care l-a ajutat să îşi îmbunătăţească considerabil abilităţile. Prin proiectare 3D, Cristian transformă un obiect tridimensional într-o reprezentare matematică, cu ajutorul unui program pe calculator. Această reprezentare matematică poartă numele de model digital şi este, practic, elementul principal pe care studentul îl va folosi în etapa de printare 3D, pentru a crea fizic caroseriile de maşini, relatează ADEVĂRUL.

Românul care restilizează 3D maşini. „Îmi folosesc imaginaţia ca să le proiectez tridimensional”

Cristian Boroda (20 de ani), student în anul I la Facultatea de Inginerie din Galaţi, la specializarea Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor, este un maestru al proiectării 3D. Are şi talent artistic, nu doar abilităţi tehnice.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top