va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi se mută în casă nouă

Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi se mută în casă nouă

Primul muzeu de artă contemporană românească din ţară se mută în casă nouă. Ultimii ani au reprezentat, însă, o pată pe obrazul autorităţilor locale care au înghesuit lucrările inestimabile, semnate de Grigorescu, Toniţa sau Rosenthal, la parterul unui bloc.

În toamna acestui an, toate lucrările se vor muta într-o casa nouă, o clădire de 4.000 de metri pătrați, cu o arhitectură futuristă, care a costat aproape 7 milioane de euro.

Costel Fotea, președintele consiliului judetean Galați – Mi-am dat seama că fiind unul din cele mai bine cotate muzee din România, că oamenii vor sa expună la Galați, că este un muzeu căutat și atunci am luat decizia de a pune în practică și în operă, acest muzeu.

După amenajare, muzeul va fi deschis publicului din toamnă. Aici vom putea admira o mare parte din cele peste 6 mii de lucrări de pictură, sculptură sau tapiserie aflate în patrimoniul Muzeului de Artă Vizuală din Galați, relatează OBSERVATOR.

*Sursa foto:facebook.

Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi se mută în casă nouă

Muzeul de Artă din Galați se va muta într-o nouă clădire Construcția va fi gata în acest an Lucrările expuse, în sălile din Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, constituie o selecţie dintr-un patrimoniu mult mai amplu, de aproximativ 7 mii de exponate.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top