va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Un student gălățean a conceput un sistem inteligent de monitorizare a locuinţei

Un student gălățean a conceput un sistem inteligent de monitorizare a locuinţei

Radu Şerdin (22 de ani) a fost atras dintotdeauna de ştiinţele exacte, dar recunoaşte că a început să-i placă aceste materii abia după ce s-a înscris la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din Galaţi. „Profesorii mei m-au făcut să fiu cu adevărat pasionat. Mulţi dintre ei se implică în activităţi în afara cursurilor cu studenţii şi lucrul ăsta se vede, se simte şi se transmite“, spune tânărul.

În prezent, este student în anul III la specializarea Electronică Aplicată, iar recent a fost premiat pentru proiectul său, IoT Indoor Monitoring System, la un concurs organizat de Universitatea Maritimă Constanţa în colaborare cu Microchip.

Tânărul a obţinut premiul III pentru un sistem pe care l-a creat ca să monitorizeze o locuinţă în ceea ce priveşte temperatura, umiditatea, fumul şi mişcarea.  De asemenea, aplicaţia sa a fost răsplătită şi cu o menţiune la Concursul „Microcontrolere şi aplicaţii – Mihail Konteschweller“, organizat pe 15 mai de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, relatează ADEVĂRUL.

Studentul care a conceput un sistem inteligent de monitorizare a locuinţei. „A fost o oportunitate de a învăţa”

Radu Şerdin, student în anul III la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din Galaţi, a creat o aplicaţie ieftină şi eficientă prin care ne putem supraveghea apartamentul sau casa de la distanţă. Sistemul a fost testat şi premiat la concursuri de profil.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top