va aflati aici:
Home > Eveniment > Inaugurarea lui PETișor duminică, 28 iunie 2020

Inaugurarea lui PETișor duminică, 28 iunie 2020

Duminică, 28 iunie 2020, între orele 10 și 12, pe faleza inferioară, va avea loc inaugurarea lui PETișor, un pește-container în care sunt aruncate PET-uri.

Citește și :  Grow-up Galați invită gălățenii la reciclare

“Toți cei care vor să îl cunoască pe PETișor sunt invitați pe faleză duminică, 28 Iunie, vis-a-vis de parcul pentru copii, între orele 10.00 și 12.00, să arunce un pet sau alt deșeu de plastic în el, pentru a-i întări rolul atât de util.

Primii 50 de trecători care “înscriu” la coșul uriaș, PETișor, vor primi câte o sticlă de băut reutilizabilă. Yupii!

Această structură “trash art” are rolul de a trage un semnal de alarmă asupra impactului pe care plasticul îl are asupra vieții subacvatice, implicit asupra noastră și putem contribui prin a reduce cantitatea de plastic de pe faleză.

Peștele ilustrează concret ceea ce se întâmplă cu plasticul care ajunge în apă: el este înghițit de pești, însă singurul pește care ar trebui să înghită plastic este doar acesta!

Această acțiune marchează Ziua Dunării, sărbătorită în fiecare an pe 29 iunie și face parte din proiectul Cu Apele Curate, inițiat de Asociația Mai Mult Verde și Lidl România.

ATENȚIE‼️

Acest eveniment încurajează distanțarea fizică, având în vedere contextul actual.”, au scris cei de la GROW UP Galați în descrierea evenimentului.

Mai multe detalii pe facebook:

Inaugurarea lui PETișor!

Causes event in Galati, Romania by Grow Up Galați on Sunday, June 28 2020

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top