va aflati aici:
Home > Actualitate > Investiţie de aproape 5 milioane de lei la Spitalul Judeţean Galaţi

Investiţie de aproape 5 milioane de lei la Spitalul Judeţean Galaţi

Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotată cu un sistem complet format dintr-un dispozitiv de neuronavigaţie, un aspirator ultrasonic, un ecograf intraoperator şi o trusă endoscopică.

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a declarat: „Practic, cu acest sistem de ultimă generaţie, Galaţiul devine un centru regional de neurochirurgie. În plus, acum avem a doua cea mai dotată secţie de neurochirurgie din Moldova. Cu ajutorul acestui sistem, se poate crea un mediu virtual cu imaginile obţinute la tomograf, astfel încât medicii să poată localiza cu precizie leziunile cerebrale profunde. Noul echipament permite medicilor să vadă chiar în timpul intervenţiilor chirurgicale dacă mai există ţesut tumoral, iar cu trusa endoscopică se pot realiza şi la Galaţi operaţii de hernie de disc minim invazive. În plus, cu ajutorul acestui echipament medical vom putea face primii paşi şi în domeniul neurochirurgiei vasculare”, citează BURSA.RO.

Investiţie de aproape 5 milioane de lei la Spitalul Judeţean Galaţi

Un echipament medical performant, investiţie de aproape 5 milioane de lei, va fi montat în Secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. Cu ajutorul acestui dispozitiv, vor putea fi făcute în spitalul din Galaţi intervenţii chirugicale pe creier şi la coloana vertebrală.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top