va aflati aici:
Home > Actualitate > Apelul disperat al unui medic din Galaţi către Raed Arafat: „Vă rog! Nu-mi distrugeţi toată familia!“

Apelul disperat al unui medic din Galaţi către Raed Arafat: „Vă rog! Nu-mi distrugeţi toată familia!“

Un cuplu de medici din Galaţi trece prin momente extrem de dificile după ce s-a pomenit prins într-o dilemă sfâşietoare legată de responsabilitatea pentru profesie şi cea pentru familie. Medicul urolog Ciprian Ghilic (42 de ani) lucrează la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi, iar soţia acestuia, de profesie medic hematolog, îi este coleg de serviciu.

Mesajul medicului gălăţean, postat pe pagina personală de Facebook, a stârnit în doar câteva ore mii de reacţii şi peste o mie de distribuiri, majoritatea celor care au comentat fiind de părere că autorităţile ar trebui să fie mai prudente în a stabili obligaţiile personalului medical în aceste vremuri de criză. „Domnule Arafat, va rog să mă ascultaţi. Nu îmi distrugeţi toată familia! Sunt medic urolog, soţia hematolog şi avem doi copii de 2 ani şi jumătate şi respectiv 5 ani şi 11 luni. În situaţia de faţă sunt disperat. Nu avem nici o soluţie pentru cei mici dacă noi ne vom îmbolnăvi. Spuneţi ca e război. Părerea mea e că e mai mult mai grav decât la război pentru că inamicul e invizibil… «Armata» e foarte mică şi dacă pică unul nu e altul de pus în loc, iar mijloace de apărare sau atac nu sunt (ştim şi noi şi dumneavoastră)”, îşi începe mesajul dr Ciprian Ghilic, relatează ADEVĂRUL.

Apelul disperat al unui medic din Galaţi către Raed Arafat: „Vă rog! Nu-mi distrugeţi toată familia!”

Ciprian Ghilic (42 ani) este medic urolog, iar soţia lui este medic hematolog la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi. Ei au doi copii (de 2, respectiv 6 ani) şi se tem că dacă amândoi vor fi implicaţi în lupta cu COVID-19 şi se vor îmbolnăvi, nu va mai avea cine să se îngrijească de micuţi.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top