va aflati aici:
Home > Economie > 363 de milioane de euro pentru podul de la Brăila

363 de milioane de euro pentru podul de la Brăila

Comisia Europeană a anunţat că Fondul European de Dezvoltare Regională investeşte 363,3 milioane de euro pentru construirea podului peste Dunăre în Brăila. Proiectul include şi drumuri de legătură pentru a îmbunătăţi conexiunile de transport dinspre Marea Neagră spre nord-estul României, anunță DIGI24, citând Mediafax.

Acest proiect finanţat de UE va îmbunătăţi în mod clar calitatea vieţii în regiune, prin trasee rutiere mai scurte şi mai sigure. Prin conexiuni mai simple către Moldova şi către Ucraina, proiectul de coeziune va contribui şi la intensificarea relaţiilor UE cu vecinii săi.

Johannes Hahn, comisar pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri privind extinderea şi politica regională

Comisia transmite că proiectul, care face parte din reţeaua transeuropeană de transport, va îmbunătăţi legătura dintre nordul ţării, oraşul Tulcea, Delta Dunării şi portul Constanţa din sud.

Proiectul ar trebui finalizat până la sfârşitul anului 2023.

Citește și Stadiul lucrărilor la Podul peste Dunăre (Galerie Foto)

Contractul pentru proiectarea şi execuţia “Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila” a fost semnat în data de 15 ianuarie 2018 între CNAIR şi asocierea Astaldi – IHI Infrastructure Systems, la o valoare de 1,996 miliarde lei (422 milioane euro), fără TVA. Odată terminat, podul suspendat va fi cel mai lung din ţară şi al treilea din Europa, după lungimea segmentului central.

Comisia Europeană investește peste 363 de milioane de euro în construirea podului de la Brăila

Comisia Europeană a anunţat că Fondul European de Dezvoltare Regională investeşte 363,3 milioane de euro pentru construirea podului peste Dunăre în Brăila. Proiectul include şi drumuri de legătură pentru a îmbunătăţi conexiunile de transport dinspre Marea Neagră spre nord-estul României, informează MEDIAFAX.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top