va aflati aici:
Home > Actualitate > IKEA investește într-un parc eolian la Frumușița

IKEA investește într-un parc eolian la Frumușița

IKEA investeste in parcuri eolieneSăptămâna trecută, grupul danez Vestas a anunțat vânzarea pachetelor majoritare la trei parcuri eoliene din România, fără a anunța și cumpărătorul. Potrivit unor surse din piața de energie, cumpărătorul este IKEA, anunță publicația ECONOMICA.NET.

Cele trei parcuri eoliene sunt: Pantelimon, Pegasus şi Apollo. Dintre acestea parcul eolian Apollo se afă în comuna Frumișița din județul Galați și are o putere de 6 MW.

Preţul de vânzare pentru întreaga participație la cele trei parcuri este de 136 milioane de euro. Finalizarea tranzacţiei ar urma să se facă în opt-zece săptămâni. Vestas subliniază că tranzacţia depinde de îndeplinirea anumitor condiţii, inclusiv aprobarea Consiliului Concurenţei din România.

Citește și Sute de muncitori asiatici angajați de firmele gălățene

Potrivit mai multor surse din piața de energie, cumpărătorul parcurilor ar fi gigantul suedez IKEA. Compania suedeză deține în România două magazine (în București). Este și cel mai mare proprietar de păduri din țară și este implicată și în mai mai multe proiecte imobiliare, prin divizia sa Vastint.

Gigantul suedez este preocupat de achizția de energie din surse regenerabile, ba chiar și-o produce singur. Potrivit datelor anunțate chiar de companie, IKEA are ca țintă ca, în anul 2020, să își producă, din surse regenerabile, toată energia pe care o consumă. În acest sens, încă de acum zece ani a anunțat investiții totale de 1,5 milarde de euro în turbine eoliene și panouri fotovoltaice.

IKEA a cumpărat parcurile eoliene vândute de Vestas în România – surse

Grupul danez Vestas, cel mai mare producător de turbine eoliene din Europa, a anunţat miercurea trecută că a ajuns la un acord privind vânzare a 80% din acţiuni la subsidiarele care deţin parcurile eoliene Pantelimon, Pegasus şi Apollo din România către un cumpărător căruia nu a dorit să îi dezvăluie identitatea.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top