va aflati aici:
Home > Actualitate > Stadiul lucrărilor la podul peste Dunăre (galerie foto)

Stadiul lucrărilor la podul peste Dunăre (galerie foto)

Asociatia Pro Infrastructura a publicat pe data de 1 august o serie de fotografii și o filmare cu drona în care pot fi văzute imagini cu stadiul actual al lucrărilor la podul peste Dunăre și atrage atenția că dacă CNAIR nu va rezolva problemele birocratice, riscăm să avem un pod nelegat la șoselele din jur.

Constructorul (Astaldi) muncește la incintele celor doi piloni (vor avea 192 metri înălțime) precum și la blocurile de ancoraj de pe ambele maluri. Din păcate, problemele birocratice sunt departe de rezolvare, așa cum v-am tot povestit.

Deși contractul a fost semnat în 15.01.2018, nici până astăzi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a reușit să finalizeze licitațiile pentru relocarea utilităților, realizarea documentațiilor cadastrale necesare exproprierii terenurilor, verificarea proiectului tehnic și supervizarea execuției podului.

Citește și Comisia Europeană, nemulțumită de proiectul podului de peste Dunăre de la Brăila

Au fost deja anulate două licitații aferente relocării rețelelor electrice, două la mutarea rețelelor de gaze și încă una pentru verificarea proiectului tehnic (deja aprobat, pe baza căruia se lucrează în teren).

Toate aceste proceduri blocate sau anulate fac imposibilă emiterea autorizațiilor de construire și continuarea lucrărilor pe cei 22 de km de drumuri care vor conecta podul propriu-zis de infrastructura existentă în zona Brăila, respectiv pe malul estic (Jijila spre Tulcea și Smârdan în direcția Constanța).

Dacă nu se încheie în timp util problemele birocratice, în câțiva ani riscăm să avem un nou muzeu de infrastructură rutieră: un pod peste Dunăre de sute de milioane de euro nelegat de șoselele din jur.

Cerem noului Director General CNAIR Sorin Scarlat să demonstreze mai multă responsabilitate decât predecesorii săi și să demită toate persoanele vinovate de “performanțele” în licitațiile amintite mai sus și să pună în locul lor profesioniști competenți.

Asociația Pro Infrastructura

Galerie foto:

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top