va aflati aici:
Home > Actualitate > Universitatea „Ovidius”, pazită de două firme ale aceleiaşi familii din Galaţi

Universitatea „Ovidius”, pazită de două firme ale aceleiaşi familii din Galaţi

Universitatea „Ovidius” din Constanţa se află din nou în centrul unui scandal. Presa din Constanţa scrie despre faptul că, în plină pandemie, universitatea a acordat, prin încredinţare directă, un contract pentru paza instituţiei timp de patru luni, în valoare de 413.733,72 RON fără TVA, unei asocieri de două firme, ambele aparţinînd aceleiaşi persoane: Liviu Alexandru Mănăilă!
Jurnaliştii de la „Ziua de Constanţa” dezvăluie faptul că este vorba despre societăţile „SC Alfaro Security SRL” și „SC Dialfa Security SRL”, în care Liviu Alexandru Mănăilă, este asociat unic şi administrator la prima şi administrator la cea de-a doua, unde asociat unic este… Mănăilă Ivancea.

Lucrurile nu par însă în regulă căci, aşa cum scriu jurnaliştii de la „Replica”, ziar din Constanţa, este vorba despre „un contract pentru servicii de pază prin negociere directă”! Mai mult decît atît, potrivit aceleiaşi surse: „Înțelegerea a fost publicată pe SEAP abia pe 19 ianuarie 2020, la mai bine de două săptămâni după ce contractul a expirat deja”.

Acest contract a avut regim de „extremă urgenţă”, potrivit motivaţiei conducerii Universităţii Ovidius, „determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă și în conformitate cu condițiile stricte prevăzute de directivă”!

Se pare că familia Mănăilă este abonată la contractele Universităţii Ovidius, chiar de pe vremea fostei conduceri, cînd rector era Sorin Rugină. Astfel, în 2014, firma Dialfa Security SRL a cîştigat un contract de 2.094.285,6 RON, cînd, la licitaţie participase şi firma „Direcţia de Pază Constanţa”, care aparţinea Consiliului judeţean. Jurnaliştii constănţeni scriau la vremea respectivă că din conducerea firmei făcea parte atunci şi Diana Mănăilă, fosta soţie a senseiului Nicolae Marandici, preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, aceasta fiind la un moment dat şefă a Direcţiei judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Galaţi, dar şi în conducerea PDL Galaţi, relatează COTIDIANUL.

Întreg articolul aicihttps://www.cotidianul.ro/universitatea-ovidius-pazita-de-doua-firme-ale-aceleiasi-familii-din-galati/

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top