va aflati aici:
Home > Uncategorized > Şezătoare online în pandemie. Cum au adaptat tradiţiile femeile din Odaia Manolache

Şezătoare online în pandemie. Cum au adaptat tradiţiile femeile din Odaia Manolache

Coordonatoarea grupului de femei este Ecaterina Hulea. Ea se îngrijeşte să le adune împreună şi să ducă la bun sfârşit obiectivul propus: fiecare femeie lucrează iarna aceasta o ie, iar în primăvară se vor întâlni pentru a se mândri cu obiectele realizate.  

Am adaptat şezătoarea condiţiilor de acum. Nu ne mai putem întâlni la căminul cultural, dar ne întâlnim online, pe Facebook. La mine vin două, trei femei pentru că au nevoie de indicaţiile mele, la altă casă se adună alte două trei şi comunicăm pe calea internetului. În primăvara vom purta toate acelaşi model de ie. Eu le-am sugerat că ar fi foarte bine să ne îmbrăcăm la fel. Să dea Dumnezeu să scăpăm de pandemie şi să veniţi la noi să vedeţi şezătoarea pe viu”, spune Ecaterina Hulea, cea care duce mai departe tradiţiile şi obiceiurile româneşti.

Ne mândrim şi ne bucurăm că o avem lângă noi pe tanti Mihaica, una din din puţinele femei care duce mai departe tradiţia torsului lânii la caier. O tehnică folosită de strămoşii noştri. Tot tanti Mihaica croşetează cu mare îndemânare botoşi din lână pentru nepoţi. Şi uite aşa ducem mai departe tradiţiile, ne folosim de  tehnologia aceasta. Sperăm să revenim cât mai repede la normalitate, să scăpăm de pandemie şi să ne bucurăm de şezătorile noastre tradiţionale, cu cântece şi voie bună ”, încheie Ecaterina Hulea, relatează ADEVĂRUL.

Şezătoare online în pandemie. Cum au adaptat tradiţiile femeile dintr-un sat din Moldova GALERIE FOTO

Epidemia Covid 19 nu a oprit şezătorile din satul gălăţean Odaia Manolache, ci doar le-a mutat în online. Chiar dacă nu se mai găsesc la căminul cultural din sat, femeile îşi dau întâlnire pe Facebook. Ele nu se mai întâlnesc în grup, ci merg doar câte două-trei la o casă, iar restul se conectează online.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top