va aflati aici:
Home > Actualitate > Prefectul Galațiului: despre cele patru focare de infectări cu coronavirus

Prefectul Galațiului: despre cele patru focare de infectări cu coronavirus

Gabriel Avramescu
Gabriel Avramescu

În câteva zile, la Galați au apărut patru focare de infectări cu coronavirus. Cu 35 de cazuri noi în fiecare zi, situația din Galați se înscrie în trendul înregistrat la nivel național, unde numărul cazurilor noi înregistrate la fiecare 24 de ore este dublu față numărul cazurilor din perioada de final a stării de urgență, informează DIGI24.

Prefectul de Galați, Gabriel Avrămescu, a declarat la Digi24 că ultimele două focare sunt la Spitalul Județean și la penitenciar. Anterior, cu câteva zile în urmă, fuseseră anunțate, conform comunicatelor preluate de Mediafax, focare de infecție cu coronavirus la un depozit de produse farnaceutice și la Șantierul Naval Damen.

Citește și: Zeci de angajați ai Damen Galați infectați cu noul coronavirus

În spitalul județean, infectarea s-a transmis prin persoane asimptomatice. Vorbim de o transmitere comunitară generată de această vreme favorabilă ieșirilor în aer liber și întâlnirilor…Problema cea mai mare o reprezintă asimptomaticii, ei sunt factorul de răspândire care nu poate fi controlat.

Gabriel Avramescu – Prefectul Județului Galați

Paturile de la ATI sunt pline 100%, a mai spus prefectul Galațiului.

Situație critică la Galați – patru focare și secții ATI pline. Prefect: Asimptomaticii sunt factorul de răspândire de necontrolat

În câteva zile, la Galați au apărut patru focare de infectări cu coronavirus. Cu 35 de cazuri noi în fiecare zi, situația din Galați se înscrie în trendul înregistrat la nivel național, unde numărul cazurilor noi înregistrate la fiecare 24 de ore este…

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top