va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Un alt gălățean desemnat Profesor Merito

Un alt gălățean desemnat Profesor Merito

Profesor Merito Dan Voiculescu – Colegiul Naţional „Costache Negri” – Galați
Profesor Dan Voiculescu – Colegiul Naţional „Costache Negri” – Galați

Profesorul de fizică Dan Voiculescu de la Colegiul Naţional “Costache Negri” Galați a fost premiat în cursul acestei săptămâni în cadrul Galei Profesor Merito, desfășurată sub înaltul patronaj al Președenției României. Ediția a IV-a a Galei MERITO a avut loc miercuri, 13 martie 2019 la București unde peste 250 de antreprenori și manageri de top din Romanian Business Leaders (RBL) au recunoscut bunele practici ale unor profesori din sistemul preuniversitar de învățământ.

Din 2016, comunitatea RBL a premiat 43 de dascăli-model din România, care interacționează cu peste 6.500 de elevi, profesori și părinți, în medie, în fiecare an. Dan Voiculescu este unul dintre dascălii care a ales să se lupte cu inerția unui sistem de educație îmbătrânit, sistem care încă pompează în elevi, într-un mod total neatractiv, teorie în detrimentul practicii. Profesorul gălățean este cunoscut pentru modul său original de predare, elevii fiind încurajați în timpul orelor sale de fizică să se “joace” cu avioane de hârtie și să realizeze tot felul de experimente care să le înlesnescă înțelegerea fenomenelor fizice și implicit a materiei pe care acesta o predă. Astfel Dan Voiculescu devine al treilea Profesor Merito din Galați, după ce la edițiile anterioare au primit aceeeași distincție Cătălina Popa, profesor de limba română (CNVA-Profesor Merito 2016) și Doru Căstăian, profesor de filosofie (Liceul  de  Artă “D. Cuclin”-Profesor Merito 2018).

Prezent la eveniment, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis comunității de profesori următorul mesaj: „Gala de astăzi arată că societatea oferă recunoaștere profesorilor cu merite deosebite. Capacitatea de a inspira, de a încuraja un tânăr să-și dezvolte abilitățile și să devină performant reprezintă esența acestei profesii de care, recunosc, sunt încă puternic atașat și care este foarte importantă pentru viitorul societății noastre. Pe parcursul mandatului de Președinte, am adus în atenția opiniei publice o serie de teme din zona învățământului, reunite în cadrul Proiectului «România Educată». În orice discuție despre îmbunătățirea calității procesului educațional, cadrele didactice trebuie privite ca un partener-cheie și nu ca un actor pasiv, supus dispozițiilor sau deciziilor statului de la nivel central. Cea mai bună dovadă sunt chiar cele, până acum, trei – și de astăzi patru – generații de profesori «MERITO».

Galerie foto – 3 fotografii

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top