va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > (foto) Tineri talentați: Scările de bloc care au prins culoare

(foto) Tineri talentați: Scările de bloc care au prins culoare

Scara de bloc pictatata GalațiIntrarea într-un bloc din Galaţi este o operă de artă (n.r. Strada Furnaliștior, Bloc E1).

Oricine intră în scară rămâne uimit. Iniţiativa aparţine unui grup de tineri care îşi doreşte să transforme arhitectura gri a scărilor. În alte două cartiere sunt alte picturi realizate de elevi de la Liceul de Artă, scrie OBSERVATOR.TV.

Proiectul a început anul trecut, cu ajutorul unor fonduri strânse la un semimaraton.

Prin intermediul paginii de Facebook Prieteni pentru Galați aflăm și numele celor implicați în ducerea la capăt a acestei etape a proiectului #blocdedesene:

Strada Furnaliștilor, Bloc E1

Vă invităm să îi cunoașteți, în ordine alfabetică, pe cei 4 elevi din clasa a XI-a B care au adus un colț de natură exotică chiar în scara blocului E1, sc. 6 din Str. Furnaliștilor, nr. 2:

⭐️ Anton Miruna
⭐️ Fotopol Cristina
⭐️ Ghinghină Fabiana şi
⭐️ Niculescu Cameron

Datorită lor, 44 de familii se bucură acum de mai multă culoare în viața lor și au un motiv inevitabil să își amintească zilnic frumosul.

💝 Mulțumim din suflet, tineri frumoși și generoși în inimă și în pensulă! 💝

Încă o porție generoasă de mulțumiri și prietenelor Mihaela Culeașcă și Alina, cu ajutorul cărora toate materialele de care am avut nevoie au apărut ca prin minune!

Proiect finanțat prin programul “Semimaraton Galați 2019, gestionat de Fundația comunitară Galați”

Citește și “Cum ar fi dacă blocul tău te-ar face să zâmbeşti în fiecare zi?”

Str. Siderurgiștilor, Bloc I2

Anterior, în luna noiembrie 2019, o altă scară de bloc (Str. Siderurgiștilor, Bloc I2) a fost pictată de tânărul artist gălățean Cristi Corolenco în cadrul aceluiași proiect.

Pictura de 12 metri lungime şi 3 metri înălţime este realizată cu vopsea şi este un fel de parabolă la facerea lumii, dar şi un îndemn la visare. O fetiţă face baloane de săpun, iar scăpate în univers baloanele se transformă în tot felul de corpuri cereşti, de toate mărimile.

Costel Crangan – ADEVARUL – 14 noiembrie 2019

În prezent membrii echipei Prieteni pentru Galați se pregătesc pentru cel de al treilea al inițiativei #blocdedesene. În data de 28 ianuarie au anunțat că se află la faza de stabilire a mesajului. Au fost alese 5 mesaje și gălățenii au fost îndemnați să voteze mesajul preferat.

Galerie Foto (8 fotografii):

Scările de bloc din Galaţi au prins culoare datorită unor tineri talentaţi

Încă de la intrare, locatarii simt ziua altfel prin operele de artă create de un grup de tineri talentaţi. Mesajele au scopul de a oferi o perspectivă mult mai pozitivă asupra oraşului. Cu banii strânşi de la un semi-maraton, artiştii şi-au cumpărat tot ce e necesar pentru a schimba radical aspectul blocurilor socialiste.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top