va aflati aici:
Home > Actualitate > Ziua internaţională de conştientizare a autismului la Galați

Ziua internaţională de conştientizare a autismului la Galați

Aleile Grădinii Publice din Galaţi s-au umplut, marţi 2 aprilie 2019, cu zeci de copii şi tot atâtea baloane albastre, culoarea speranţei, dar şi culoarea asociată autismului, care au participat la o activitate recreativă şi de socializare, intitulată “Te invit în lumea mea albasă!”.

Copiii s-au jucat, au dansat, au cântat şi au desenat pe asfalt, la eveniment participând 51 de copii beneficiari ai Centrului de Zi pentru Copiii cu Autism din Galaţi, instituţie înfiinţată în urmă cu doi ani, de Primăria Galaţi, prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană.

După cum informează România liberă, Potrivit datelor statistice, la nivelul judeţului Galaţi există 314 copii cu autism, însă numărul lor este mai mare, în condiţiile în care sunt părinţi care resping realitatea şi nu vor să certifice starea de sănătate a copilului, prin emiterea unui certificat pentru persoană cu dizabilităţi.

Știrea completă pe România Liberă:

Galaţi: Zeci de copii cu autism au participat la acţiunea “Te invit în lumea mea albastră!” | Romania Libera

Aleile Grădinii Publice din Galaţi s-au umplut, marţi, cu zeci de copii şi tot atâtea baloane albastre, culoarea speranţei, dar şi culoarea asociată autismului, care au participat la o activitate recreativă şi de socializare, intitulată “Te invit în lumea mea albasă!”.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top