va aflati aici:
Home > Actualitate > Spitalul de Urgență dotat cu aparatură ce detectează coronavirusul

Spitalul de Urgență dotat cu aparatură ce detectează coronavirusul

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu un aparat medical care poate depista coronavirusul, devenind singurul spital din regiune care poate lucra astfel de teste. Aparatul poate face 12 teste odată, viteza de răspuns fiind de 150 minute.

Galaţiul este singurul centru din această regiune care va putea face teste pentru depistarea noului coronavirus. Pe baza configurărilor realizate de către medici, la Spitalul Clinic Judeţean Galaţi a fost instalat acelaşi model de echipament medical folosit de către medicii de la Institutul Naţional ‘Matei Balş’. Primele analize pentru depistarea noului coronavirus vor fi realizate imediat după ce specialiştii vor finaliza probele de verificare ale întregii aparaturi medicale. Avem deja 200 de teste, iar în această săptămână vor ajunge la Galaţi alte 1.500 de teste. Şi vom mai aduce kit-uri de testare, în acest moment fiind în discuţii cu diverşi furnizori.

Costel Fotea – președintele CJ Galați

Citește și Spitalul Județean Galați are nevoie de ajutor. Medicii nu mai au echipamente de protecție

Echipamentele, în valoare de 345.000 lei, au fost comandate în regim de urgență de Consiliul Judeţean Galaţi și instalate în laboratorul medical al spitalului, informează SANATATEA.TV.

Spitalul Urgenţă Galaţi, Dotat Cu Aparatură Medicală Ce Poate Depista Coronavirusul | Sanatatea.TV

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu aparatură medicală care poate depista noul coronavirus, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top