va aflati aici:
Home > Economie > Şase nave urmează să intre în proprietatea AFDJ Galaţi

Şase nave urmează să intre în proprietatea AFDJ Galaţi

Şase noi nave urmează să intre în proprietatea Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos din Galaţi care va semna, luna aceasta, contractele de achiziţie. Cea mai mare parte a banilor provin din fonduri europene nerambursabile, iar de la buget vor fi alocate aproape 42 de milioane de euro.  În prezent, autorităţile folosesc nave închiriate, ceea ce îngreunează activitatea economică pe Dunăre.

Patru nave, cu clasă de gheaţă, vor acţiona atât pe Dunărea maritimă, cât şi pe cea fluvială, pe timp de iarnă, atunci când pe fluviu se formează sloiuri. Fenomenul produce pagube importante navigatorilor care au ghinionul de a rămâne cu navele prinse între sloiuri pe Dunărea fluvială, unde în prezent AFDJ nu poate interveni eficient, deoarece nu are suficiente nave speciale pentru segmentul fluvial, informează RADIO IAȘI.

Citește și Comisia Europeană, nemulțumită de proiectul podului de peste Dunăre de la Brăila.

Tot din partea Guvernului există o alocare de 15 milioane de euro pentru achiziția de către AFDJ a două drage autopropulsate cu care administrația va efectua dragări pe Dunărea fluvială. În prezent, administrația nu deține drage proprii, așa că în perioada în care nivelul Dunării scade intervențiile pentru asigurarea adâncimilor pe Dunărea fluvială se realizează cu ajutorul dragelor închiriate. Din acest motiv dragările se fac doar în anumite condiții, deşi lipsa adâncimilor optime pentru navigație determină transportatorii navali să facă ocoale de peste 100 de km, ceea ce înseamnă pierderi economice, anunță RADIO ROMÂNIA, prin agenția de presă RADOR.

Şase noi nave urmează să intre în proprietatea Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos din Galaţi

Şase noi nave urmează să intre în proprietatea Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos din Galaţi care va semna, luna aceasta, contractele de achiţie. Cea mai mare parte a banilor provin din fond…

Şase noi nave urmează să intre în proprietatea Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos din Galaţi

Şase noi nave urmează să intre în proprietatea Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos din Galaţi care va semna, luna aceasta, contractele de achiţie. Cea mai mare parte a banilor provin din fonduri europene nerambursabile, iar de la buget vor fi alocate aproape 42 de milioane de euro.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top