va aflati aici:
Home > Economie > Prima navă militară de patrulare construită integral în ţară

Prima navă militară de patrulare construită integral în ţară

România exportă joi prima navă militară de patrulare construită integral în ţară. Este prima corvetă din cele două comandate de marina militară din Pakistan. Ceremonia va avea loc în portul Constanţa, informează RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI.

Nava de patrulare “PNS YARMOOK” a fost construită în şantierul naval Damen Galaţi de o echipă 100% românească, este proiectată de ingineri români după un soft Damen şi construită de muncitori români, aproximativ 300 de persoane lucrând timp de un an şi opt luni la realizarea sa.

“PNS YARMOOK” este prima dintre cele două nave identice de 2.800 tone produse la Galaţi care vor intra în serviciul Marinei Militare din Pakistan.

Asimilate unor corvete, ele sunt de tip Offshore Patrol Vessel şi vor servi pentru misiuni de patrulare în Oceanul Indian.

Nava a plecat din Galaţi pe Dunăre spre Marea Neagră şi a acostat în portul Constanţa.

Ea va fi înzestrată cu armament în Pakistan după livrarea oficială de astăzi.

La evenimentul din portul Constanţa vor participa şeful Statului Major al Forţelor Navale Române, viceamiralul Alexandru Mîrşu şi omologul său pakistanez, amiralul Zafar Mahmood Abbasi – un prilej de a întări cooperarea în misiunile internaţionale.

Anul trecut, în februarie, marinarii militari români au participat la exerciţiul multinaţional AMAN-19, găzduit de Pakistan la Karachi, exerciţiu concentrat pe securitatea maritimă, combaterea terorismului şi operaţiuni de asistenţă umanitară.

Sorin Cealera – reporter RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI

Citește și Damen: contract de 137 milioane de euro cu canadienii

Articol integral la adresa: http://www.romania-actualitati.ro/prima_nava_militara_de_patrulare_construita_integral_in_tara-135020

Prima navă militară de patrulare construită integral în ţară

România exportă joi prima navă militară de patrulare construită integral în ţară. Este prima corvetă din cele două comandate de marina militară din Pakistan. Ceremonia va avea loc în portul Constanţa.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top