va aflati aici:
Home > Economie > Damen: contract de 137 milioane de euro cu canadienii

Damen: contract de 137 milioane de euro cu canadienii

Operatorul canadian BC Ferries a comandat patru feriboturi Island Class hibride (diesel-electrice) la grupul Damen Shipyards, în cadrul planului său Clean Futures. La licitația inițială organizată de BC Ferries s-au înscris 18 de șantiere navale. Dintre acestea 9 au fost selectate pentru runda finală de negocieri. În cele din urmă a fost aleasă oferta Damen, feriboat-urile urmând a fi construite în șantierele gălățene.

BC Ferries este principalul operator de linii de feribot din America de Nord și unul din cei mai mari la nivel mondial.

Anterior Damen a construit deja două feriboturi Island Class de 81 metri lungime la Galați, lansate în aprilie 2017. Contractul respectiv avusese valoarea de 57,3 milioane de euro. Toate cele patru nave suplimentare pentru care s-a semnat noul contract vor fi livrate canadienilor până în 2022.

Citește și  Damen a lansat prima navă de dragaj de nouă generație

La fel ca primele două vase Island Class, cele patru feriboturi suplimentare vor avea sisteme de alimentare hibride care folosesc baterii și de combustibil diesel cu emisii reduse de sulf, pentru îmbunătățirea eficienței operaționale și reducerea emisiilor. Feriboturile vor fi, de asemenea, echipate cu sisteme de alimentare și propulsie care să le permită să funcționeze ca nave complet electrice în viitor, atunci când tehnologia de încărcare electrică va putea oferi suficientă putere.

Alte tehnologii verzi vor include un sistem de evacuare cu reducere catalitică selectivă pentru a reduce emisiile de oxizi de azot, elicele gemene pentru a reduce zgomotul radiat sub apă și un sistem care permite ca energia termică irosită să încălzească vasele.

Feriboturile vor avea, de asemenea, saloane confortabile pentru pasageri și solarii cu ferestre panoramice. Acestea vor putea găzdui de la 300 la 450 de pasageri și membri ai echipajului, precum și cel puțin 47 de vehicule, informează publicația Cruise&Ferry.

Galerie foto (2 fotografii):

BC Ferries orders four more hybrid ferries from Damen Shipyards

Canadian operator BC Ferries has ordered four diesel-electric hybrid Island Class ferries from Damen Shipyards Group as part of its Clean Futures Plan. Damen, which has already built two Island Class ferries that will arrive in Canada by January 2020, will deliver all four additional vessels by 2022.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top