va aflati aici:
Home > Actualitate > Premieră medicală în tratarea bolnavilor de COVID-19. Procedura, dezvoltată de Universitatea Dunărea de Jos

Premieră medicală în tratarea bolnavilor de COVID-19. Procedura, dezvoltată de Universitatea Dunărea de Jos

Activitatea de cercetare face parte din proiectul pe care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi l-a câştigat în cadrul Competiţiei Internaţionale organizate de Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF). Proiectul se numeşte „Procédure alternative – thérapie par l’ozone par autohémothérapie majeure dans la lutte contre le COVID-19 (OZO-Co-VIE)” şi a fost depus de un colectiv de cadre didactice, cercetători şi specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, Facultatea de Medicină şi Farmacie, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”.

Directorul de proiect este şeful de lucrări dr. ing. Cristian Dima, iar responsabil pentru partea medicală este asistentul universitar dr. Alexandru Nechifor. Din echipă mai fac parte asist univ. dr. Corina Manole, şefa Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, dr. Anghel Mihaelac şi dr. Orosanu Cristina, medici specialist ATI şi Luminiţa Florea, asistent medical la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, relatează ADEVĂRUL.

.

Premieră medicală în tratarea bolnavilor de COVID-19. Procedura, dezvoltată de o universitate din România

Procedura medicală dezvoltată de cercetătorii Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi este simplă: se recoltează o cantitate mică de sânge de la pacienţi, 150 de ml, se introduce un amestec de 95% oxigen şi 5% ozon, iar sângele astfel tratat ajunge înapoi în organism printr-un sistem de perfuzare.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top