va aflati aici:
Home > Actualitate > Dosarul Aviasan-Pedeapsă redusă pentru fostul deputat Boldea – de la 6 ani cu executare la 3 cu suspendare

Dosarul Aviasan-Pedeapsă redusă pentru fostul deputat Boldea – de la 6 ani cu executare la 3 cu suspendare

Fostul deputat Mihail Boldea a fost condamnat definitiv, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a 3 ani închisoare cu suspendare pentru spălare de bani în dosarul “Aviasan”, în legătură cu obţinerea frauduloasă a unui teren de 39 ha, prejudiciul calculat de DNA în acest caz fiind de 21 milioane euro.

La judecarea apelului, Instanţa supremă a dispus achitarea fostului deputat pentru primele infracţiuni, el fiind condamnat la trei ani închisoare cu suspendare pentru spălare de bani.

Pedepse reduse au primit şi ceilalţi inculpaţi din dosar. Astfel, Matei Oprea, Valentina Cojocaru şi Marosy Mircea au fost condamnaţi la câte 3 ani cu suspendare pentru spălare de bani, iar Costache Roşca, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, a fost achitat pentru şantaj.

Pe latură civilă, Instanţa supremă a decis confiscarea sumei de 37.235 euro de la Mihail Boldea şi ceilalţi trei inculpaţi condamnaţi.

Procesul în acest caz a durat şapte ani, dosarul fiind trimis în instanţă de DNA în octombrie 2013, informează AGERPRES.

Dosarul ”Aviasan”: Pedeapsă redusă pentru fostul deputat Boldea – de la 6 ani cu executare,..

Fostul deputat Mihail Boldea a fost condamnat definitiv, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a 3 ani închisoare cu suspendare pentru spălare de bani în dosarul “Aviasan”, în legătură cu obţinerea frauduloasă a unui teren de 39 ha, prejudiciul calculat de DNA în acest caz fiind de 21 milioane euro

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top