va aflati aici:
Home > Economie > Oficialii Liberty Steel (SIDEX Galați) vor avea astăzi discuţii la Guvern

Oficialii Liberty Steel (SIDEX Galați) vor avea astăzi discuţii la Guvern

Participă premierul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă

Sanjeev Gupta - Președintele executiv Liberty Steel• Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Liberty Steel, care are în portofoliu şi combinatul siderurgic de la Galaţi, a anunţat că astăzi se va întâlni cu premierul Ludovic Orban şi va discuta despre probleme cu care se confruntă siderurgia.

Grupul Liberty Steel estimează o reducere a producţiei de oţel de 20-30%, pentru o perioadă de minimum trei luni şi maximum un an, reducere care va afecta şi România, a anunţat în cadrul  conferinţei de presă de ieri, Sanjeev Gupta.

Omul de afaceri a precizat însă că nivelul şi valoarea investiţiilor programate a se realiza în combinatul de la Galaţi nu vor fi diminuate.

Ne aşteptăm la o reducere de 20-30%. Şi România este deja impactată de acest lucru. Ne aşteptăm ca pentru următoarele nouă – 12 luni acest fenomen să continue. Ne-am adaptat producţia la acest nivel redus al cererii şi nu cred că situaţia se va schimba în perioada imediată.

Sanjeev Gupta – Președintele Executiv Liberty Steel

• Gupta a mai menţionat că pentru reducerea efectelor economice ale pandemiei s-au luat o serie de măsuri, printre care aceea a şomajului tehnic timp de trei zile, prin rotaţie, pentru personalul TESA. Însă o concediere în masă a angajaţilor la Galaţi sau în alte combinate ale Grupului nu este deocamdată luată în calcul.

• Preşedintele executiv al GFG Liberty Steel şi-a exprimat încrederea în susţinerea Guvernului şi pe mai departe, în condiţiile în care investiţiile la Galaţi vor continua în perspectiva creşterii vânzărilor pe plan intern, dar a afirmat că pentru menţinerea unei producţii de minimum două milioane de tone de oţel pe an la Galaţi şi în perspectiva creşterii la trei milioane de tone este nevoie inclusiv de ajutorul Executivului din România, informează FINANCIAL INTELIGENCE.

Oficialii Liberty Steel (SIDEX Galați) vor avea mâine discuţii la Guvern – Financial Intelligence

Participă premierul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă Oficialii Liberty Steel (SIDEX Galați) vor avea mâine discuţii la Guvern, cu premierul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, potrivit programului premierului.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top