va aflati aici:
Home > Actualitate > Două sate de romi din judeţul Galaţi, în carantină din cauza epidemiei de Covid-19

Două sate de romi din judeţul Galaţi, în carantină din cauza epidemiei de Covid-19

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a anunţat, duminică, 24 mai 2020, că două sate au intrat în carantină din cauza epidemiei de Covid-19. Potrivit informaţiilor furnizate de Instituţia Prefectului judeţului Galaţi este vorba despre satele Toflea şi Brăhăşeşti, din comuna Brăhăşeşti, unde trăiesc aproape 7.000 de oameni (comuna are în total 8.800 de suflete), conform ultimului recensământ. În comună, populaţia de etnie romă înseamnă, conform cifrelor oficiale, 60% din populaţie, însă la Toflea proporţia ajunge la aproape 85%, iar la Brăhăşeşti se apropie de 80%, locuitorii de etnie română fiind mai numeroşi în celelalte două sate ale comunei (Cosiţeni şi Corcioveni).
În aceste condiţii, în ultima lună, peste 2.000 de tofleni şi brăhăşeşteni s-a întors acasă, aducând cu ei o adevărată bombă biologică, dacă ţinem cont că în colonia din Hagen (care numără cam 4.500 de suflete, aproape toţi romi din judeţul Galaţi) fusese deja descoperit un focar important de Covid-19, după cum declarau autorităţile locale din amintitul oraş în aprilie 2020.  Conform datelor oficiale, 42 de localnici au fost confirmaţi cu coronavirus, iar unul a murit din cauza infecţiei, ceea ce a impus izolarea la domiciliu a altor 284 de persoane, informează ADEVĂRUL.

Două sate de romi din judeţul Galaţi, în carantină din cauza epidemiei de Covid-19. Măsurile sunt drastice

Satele Toflea şi Brăhăşeşti, din comuna Brăhăşeşti, sunt locuite în proporţie de circa 80% de cetăţeni de etnie romă, iar aproape o jumătate din populaţie este plecată în străinătate sau s-a întors acasă în ultimele două luni. Deja, 42 de localnici au fost confirmaţi cu coronavirus.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top