va aflati aici:
Home > Actualitate > Noii directori ai companiilor care administrează Dunărea – activişti PNL fără experienţă, numiţi fără concurs

Noii directori ai companiilor care administrează Dunărea – activişti PNL fără experienţă, numiţi fără concurs

Schimbarea directorilor generali şi a membrilor consiliilor de administraţie ale celor companii strategice (cu bugete însumate de peste un miliard de euro pe an), care au sediile la Galaţi, s-a produs brusc, fără a fi organizate, conform legii, concursuri, iar criteriul după care au fost aleşi ocupanţii posturilor par să fie sută la sută politice, respectiv deţinerea carnetului de membru al PNL. La APDM, fostul director general Bogdan Ardean (ajuns acolo tot fără concurs, pe filieră PSD, după ce „titularul” postului a fost reţinut de procurori pentru corupţie) a fost înlocuit de un tânăr inginer de 32 de ani, pe nume Alexandru Şerban. Potrivit CV-ului, acesta nu are niciun fel de experienţă în domeniu (până acum a lucrat doar pentru o serie de firme private din proiectare). În schimb, are o bogată experienţă politică: este consilier local PNL la Galaţi, vicepreşedinte al organizaţiei municipale a partidului şi este vechi membru liberal, având funcţii importante încă de când activa la organizaţia de tineret. La AFDJ,  directorul general Dorian Dumitru (unul dintre cei mai experimentaţi oameni din companie; este titular ca director tehnic, dar a ajuns pe postul de „general” ca interimar, pentru a opta oară în carieră) a fost înlocuit, tot fără concurs, de un consilier judeţean de Galaţi al PNL, Sorin Şerban (51 ani), care este şi secretarul general al organizaţiei judeţene a partidului, relatează ADEVĂRUL.

Noii directori ai companiilor care administrează Dunărea – activişti PNL fără experienţă, numiţi fără concurs

Companii naţionale care administrează infrastructura fluvială şi porturile Dunării – respectiv Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) şi Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) – au de câteva zile o nouă conducere.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top