va aflati aici:
Home > Actualitate > Mihail Boldea, Condamnat La 3 Ani De Închisoare

Mihail Boldea, Condamnat La 3 Ani De Închisoare

Fostul deputat Mihail Boldea a fost condamnat de judecătorii Curții de Apel București la trei ani de închisoare într-un dosar ce vizează constituirea de grup infracțional organizat.

Este vorba de lucrări în mai multe școli și grădinițe din Galați, executate de firme din anturajul parlamentarului. Conform rechizitoriului, citat de Viața Liberă, Boldea cerea bani de la Ministerul Educaţiei pentru sisteme de supraveghere, geamuri termopan sau centrale termice. Banii veneau la Inspectoratul Şcolar, cu „dedicaţie” pentru fiecare şcoală în parte. Mihail Boldea şi Mircea Bivol erau cei care se ocupau inclusiv de documentaţia necesară semnării contractelor.

Procedeul a fost folosit la Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc”, Grupul Şcolar „Gh. Asachi”, Grădiniţa nr. 38 „Licurici”, Colegiul Tehnic „Paul Dimo”, Şcoala Gimnazială nr. 12 „Miron Costin”, Şcoala Gimnazială nr. 41, Şcoala Gimnazială nr. 42 „Sf. Împăraţi”, Grădiniţa nr. 61 „Ion Creangă” şi Grădiniţa nr. 64 „Ileana Cosânzeana”. Șapte persoane și două societăți comerciale au fost trimise în judecată în acest caz încă din 2016. Mihail Boldea a primit 2 ani şi 6 luni constituire a unui grup infracțional organizat și 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la evaziune fiscală în formă continuată.

Întreg articolul poate fi citit pe site-ul publicației  EXPRESS DE DUNĂREhttps://www.expressdedunare.ro/mihail-boldea-condamnat-la-3-ani-de-inchisoare/

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top