va aflati aici:
Home > Actualitate > Nepăsare totală la Galaţi: Magazine, baruri, piscine, pizzerii şi terase fără dezinfectanţi

Nepăsare totală la Galaţi: Magazine, baruri, piscine, pizzerii şi terase fără dezinfectanţi

“Obiectivul acţiunilor a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare a încălcării legislaţiei în vigoare. Echipele mixte ale structurilor menţionate au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi sanitară, precum şi a prevederilor legale în vigoare. În urmă controalelor au fost verificate 328 de societăţi comerciale. Au fost aplicate 218 sancţiuni, cea mai mare parte dintre acestea referindu-se la nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, sau la participarea persoanelor fizice la activităţi în spaţiul public, pentru care au fost instituite restricţii. Inspectori sanitari de stat ai DSP Galaţi au efectuat un număr de 15 controale igienico-sanitare şi au aplicat un număr de 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.800 de lei, pentru lipsa din dotarea unităţii a substanţelor dezinfectante pentru dezinfecţia veselei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite şi pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor. Aceste verificări au avut loc la magazine alimentare, baruri, piscine, pizzeria şi terase“, a explicat Oana Nae, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Aceste verificări vor continua şi în perioada următoare, informează MONITORUL DE GALAȚI.

Nepăsare totală la Galaţi: Magazine, baruri, piscine, pizzerii şi terase fără dezinfectanţi – Monitorul de Galati – Ziar print si online

Deşi numărul noilor cazuri de infectare cu noul coronavirus este în creștere accelerată în județul Galați, ajungându-se la o medie de 50 în 24 de ore, iar numărul deceselor continuă să crească, două decese în 24 de ore înregistrate la Urgenţă, verificările făcute în oraş şi judeţ arată că nici gălăţenilor, dar nici multor administratori de afaceri nu prea le pasă.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top