va aflati aici:
Home > Actualitate > Mori de vânt în curtea combinatului siderurgic de la Galați

Mori de vânt în curtea combinatului siderurgic de la Galați

Patronii de la combinatul siderurgic Galați vor investi între 50 și 100 milioane de euro pentru amplasarea unui parc eolian chiar pe terenul societății, anunță Bogdan Grecu, directorul general Liberty Galați. Investiția face parte din planul de 1 miliard de euro privind dezvoltarea combinatului. „Vrem să investim în turbine eoliene şi în panouri solare în locaţii din interiorul combinatului şi pe terenurile pe care le avem disponibile, pentru a profita de posibilităţile care există în această zonă.

Investiţia necesară este cuprinsă între 0,5 şi 1 milion de euro pe megawatt, în funcţie de tipul de tehnologie, de cât de mare este proiectul şi preţurile ce se vor negocia cu furnizorii de echipamente. Vom implementa proiecte care, etapizat, vor asigura în final cam 20 la sută din necesarul nostru de energie electrică, ceea ce înseamnă peste 100 de megawatti instalaţi”, a declarat Grecu, citat de Viața Liberă.

Scopul acestor investiţii este de a reduce amprenta de carbon a combinatului, dar şi de a asigura resurse energetice la costuri competitive. Am identificat zone, potenţiali furnizori, ştim în mare parte care sunt etapele de proiect, acum intrăm într-o discuţie mai detaliată pentru a găsi părţi interesate în cofinanţarea acestui proiect”, a spus Grecu, relatează COTIDIANUL.

Întreg articolul aici: https://www.cotidianul.ro/mori-de-vant-in-curtea-combinatului-siderurgic-de-la-galati/

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top