va aflati aici:
Home > Actualitate > Mii de exemplare de caras, eliberate în balta Zătun, aflată lângă Galaţi. Peştele cântăreşte 3,5 tone

Mii de exemplare de caras, eliberate în balta Zătun, aflată lângă Galaţi. Peştele cântăreşte 3,5 tone

O nouă populare cu peşte la balta Zătun. Acţiunea a fost realizată duminică, 1 martie 2020, de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi. „Primăvara a venit cu veşti bune pentru pescari. Am populat balta Zătun cu 3,5 tone de caras. Peştele a fost adus de la o fermă piscicolă din judeţul Călăraşi. În 2019, am populat balta Zătun de două ori, în primăvară cu o tonă de crap şi două tone de caras, iar în toamnă cu trei tone de crap românesc”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. Valoarea totală a investiţiei este de 28.803 lei (TVA inclus), transportul fiind şi el inclus în preţ. Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până pe 15 martie, deoarece specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat, informează ADEVĂRUL.

Mii de exemplare de caras, eliberate în balta Zătun, aflată lângă Galaţi. Peştele cântăreşte 3,5 tone

Acţiunea a fost organizată de Consiliul Judeţean Galaţi, în calitate de administrator al bălţii. În ultimele 12 luni, luciul de apă cu suprafaţa de 28 de hectare a primit pentru repopulare 5,5 tone de caras şi 4 tone de crap.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top