va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Mihaela Mihăilescu, singura directoare din Independența care vine cu bicicleta la școală

Mihaela Mihăilescu, singura directoare din Independența care vine cu bicicleta la școală

Școala e al doilea spațiu pe care îl simte ca acasă. De când e directoare, nu a stat departe mai mult de două săptămâni, rutina și meseria fac parte din viața ei. Predă istoria punând accent pe evenimente și înțelegerea cauzalității. „Mă interesează evenimentul atât cât produce consecințe”, explică Mihaela, iar elevii îi spun că văd istoria ca materia la care nu simt că învață, ca la celelalte. 

Foto: Elevii Mihaelei într-un proiect Erasmus+

FOTO: ELEVII MIHAELEI ÎNTR-UN PROIECT ERASMUS+

Obișnuiește să petreacă mult timp în pregătirea materialelor de a doua zi, fiindcă vrea să le ofere copiilor cele mai bune contexte de înțelegere. Lecțiile de istorie sau educație socială au un numitor comun: metode prin care să le stârnească curiozitatea elevilor ca, apoi, să caute singuri mai multe răspunsuri despre subiect. Face asta prin eliminarea sau adaptarea informațiilor greu de înțeles: „cobor din zona abstractă și aduc informația pe înțelesul lor; simt că așa ajung mai aproape de ei.”

Peste 90% dintre elevii Mihaelei aleg să dea teza la istorie în clasa a VIII-a. Îi atrage prin legătura pe care o creează cu viața reală. Le spune că istoria e făcută de oameni și când le explică un eveniment istoric, îi întreabă: „ce ai face tu dacă?”, relatează ASPIRETEACHERS.RO.

Mihaela Mihăilescu, singura directoare din Independența care vine cu bicicleta la școală și ține orele de istorie cu ușa deschisă – Aspire Teachers

Mihaela Mihăilescu predă elevilor istoria așa cum ar fi vrut să o învețe ea la școală: cu scopul ca ei să înțeleagă evenimentele și cauzele producerii lor, nu să memoreze niște nume și ani. Are 53 de ani și pe ultimii 31 ani i-a petrecut în Școala Gimnazială Nr.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top