va aflati aici:
Home > Actualitate > Medicii se tem de izbucnirea unei epidemii de gripa – 6 decese pe teritoriul Romaniei dintre care o persoana este din Galati

Medicii se tem de izbucnirea unei epidemii de gripa – 6 decese pe teritoriul Romaniei dintre care o persoana este din Galati

Gripa a ucis șase oameni în România. Medicii îngrijorați : ”Ne-am putea confrunta cu o epidemie de gripă”. Gerul a adus după sine o creștere semnificativă a numărului îmbolnăvirilor de gripă, infecții respiratorii severe și alte viroze de sezon.

Gripa H3N2 a ucis șase oameni în România. Risc de epidemie

Gripa H3N2 a ucis șase oameni în România. Medicii îngrijorați înainte de reînceperea școlii: “Ne-am putea confrunta cu o epidemie de gripă”. Gerul a adus după sine o creștere semnificativă a numărului îmbolnăvirilor de gripă, infecții respiratorii severe și alte viroze de sezon.

De la începutul sezonului de supraveghere și  până pe data de 10.01.2017, la nivel national, au fost confirmate în laborator nu mai puțin de 230 cazuri de gripă și peste 88.000 de infecții respitatorii acute. Îngrijorător este faptul că șase peroane au murit din cauza virusului gripal de tip A, subtip H3N2.

Este vorba despre un bebeluș cu vârsta până într-un an, o persoană cu vârsta între 15 și 49 de ani, o alta cu vârsta între 50 și 64 de ani, și alte trei persoane care aveau peste 65 de ani. Patru dintre victimele gripei au fost femei și doi erau bărbați. Specialiștii de la Institutul de Sănătate Publică afirmă că nici una dintre persoane nu era vaccinată antigripal, iar cinci dintre acestea sufereau și de alte afecțiuni medicale, care au contribuit la agravarea cazurilor.

La sfarsitul anului 2016, pe 30 decembrie, a aparut si la Galati primul deces datorita gripei. Este vorba despre o persoana de sex feminin in varsta de 38 de ani, angajata a unui supermarket din oras.

Primul caz de GRIPĂ confirmat la Galaţi. Pacienta de 38 de ani a decedat. Tânăra refuzase vaccinarea | Infoalert.ro | Ştiri şi noutăți din întreaga lume

Caz mortal de gripă la Galaţi. O femeie în vârstă de 38 de ani, casieră la un market din oraş, a murit noaptea trecută în Spitalul de Urgenţă Galaţi în urma unui stop cardio-respirator. Cu doar câteva ore mai devreme, medicii fuseseră anuntaţi că femeia a fost confirmată a avea infecţie cu virusul gripal AH3.

 

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top