va aflati aici:
Home > Actualitate > Louis Monier, hoțul de suflete – Expoziție de fotografie la Galați

Louis Monier, hoțul de suflete – Expoziție de fotografie la Galați

În vârstă de 75 de ani, fotograful francez Louis Monier are o experiență de 50 de ani în  acest domeniu și se poate mândri cu peste un milion de fotografii dintre care 18.000 sunt portrete de scriitori. Autori celebri precum Samuel Beckett, Georges Simenon, William Burroughs sau Louis Aragon i-au trecut pragul studioului sau au fost imortalizați la diferite evenimente.

În cariera sa fotografică nu s-a ocupat numai de scriitori dar acest subiect a fost unul din preferatele sale.

Scriitorul nu este un subiect obișnuit. Lucrul cu el e atât de solicitant …și asta te tranformă ca om….Marii autori nu mi-au creat niciodată probleme dar cei mici – multe; cei care considerau că portretul  le va influența cariera, destinul și care voiau să aleagă ei înșiși ce fotografie va fi publicată. Eu nu-i spun scriitorului cum trebuie să-și scrie cartea….

declara Monier într-un interviu pentru Bookwitty. Felul în care obișnuiește să comunice cu persoanele pe care le fotografiează l-a făcut pe scriitorul francez de origine algeriană Abdelkader Djemaï să-l supranumeacă hoțul de suflete („le pickpocket de l’âme”).

Una dintre fotografiile care l-a făcut extrem de cunoscut și pe teritoriul României este fotografia intitulată „3 români” care-i înfățișează pe Cioran, Eliade și Ionesco împreună în Piața Fürstenberg din Paris. Fotografia respectivă face parte dintr-o serie de circa cincizeci de alte fotografii de autori celebri (publicate și în volumul L’oeil des lettres ) ce vor fi expuse în perioada 25 mai-25 iunie 2018 la Biblioteca Franceză din Galați cu sprijinul Fundației Eugène Ionesco.

Louis Monier, hoțul de suflete – Expoziție de fotografie la Galați – FotoAventura

În vârstă de 75 de ani, fotograful francez Louis Monier are o experiență de 50 de ani în acest domeniu și se poate mândri cu peste un milion de fotografii dintre care 18.000 sunt portrete de scriitori. Autori celebri precum Samuel Beckett, Georges Simenon, William Burroughs sau Louis Aragon i-au trecut pragul studioului sau au fost imortalizați …

Galerie foto:

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top