va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Salonul de vară al artiștilor plastici galateni – ediția 2018

Salonul de vară al artiștilor plastici galateni – ediția 2018

Luni, 4 iunie a avut loc vernisajul Salonului de Vară al plasticienilor organizat de filiala Galați a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Spațiul Galeriilor de Artă Nicolae Mantu din strada Domnească 22 a devenit neîncăpător pentru mulțimea de vizitatori sosită la vernisajul ce a avut loc la orele 18.00 . Au luat cuvântul David Sava – președintele filialei UAP Galați, Mariana Tomozei Cocoş – muzeograf și critic de artă și Gheorghe Andreescu, cel care timp de mai bine de 30 de ani a fost muzeograf la Muzeul de Artă Vizuală.

Eu vă muțumesc și felicit artiștii din tot sufletul, și pictori și sculptori și graficieni și monumentaliști și cei care operați în arta decorativă. Mă bucur că țineți ritmul. Știu că este foarte greu, sincer vă spun. Și eu am resimțit efortul, pentru că toți avem diverse activități și este foarte greu să mai acorzi timp pentru creație. Iar timpul pentru creație nu poate fi așezat cu măsură mică pentru că atunci când ești dedicat creației trebuie să uiți de tot ce e in jurul tău și asta nu e deloc ușor.

În câteva cuvinte, aș remarca trei lucrări care mi-au plăcut foarte mult, cele expuse de Adriana Chebac, Cristiana Culiță și Basarab Păltănea. Este un ansamblu foarte bine articulat si acesta este meritul domnului Andreescu. Dânsul a încercat ca fiecare componentă si fiecare spațiu din expoziție să fie foarte bine articulat. Este un lucru foarte complicat atât timp cât există o diversitate de stiluri, de tehnici diverse, subiecte figurative, non-figurative, abordări de o diversitate extraordinară, pentru că fiecare plastician are amprenta sa personală și atunci este foarte greu de plasat într-un spațiu atât de restrâns o sumă atât de mare de lucrări, și vorbim despre lucrări importante.

David Sava, președinte UAP filiala Galați

Salonul de vară al artiștilor plastici gălățeni I

Luni, 4 iunie a avut loc vernisajul Salonului de Vară al plasticienilor organizat de filiala Galați a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Spațiul Galeriilor de Artă Nicolae Mantu din strada Domnească 22 a devenit neîncăpător pentru mulțimea de vizitatori sosită la vernisajul ce a avut loc la orele 18.00 .

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top