va aflati aici:
Home > Actualitate > ISU: Liceenii de la Emil Racoviță – campioni naționali

ISU: Liceenii de la Emil Racoviță – campioni naționali

Elevii din Galaţi au câştigat faza naţională a concursului ‘Cu viaţa mea, apăr viaţa‘, organizat, la Deva, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, ei detaşându-se în faţa celor 20 de echipaje care s-au întrecut, timp de trei zile, în diverse probe specifice intervenţiilor în situaţii de urgenţă, a informat, vineri, ISU Hunedoara.

Peste 130 de elevi de gimnaziu și liceu au participat, în aceste zile, la Deva, la faza națională a concursului cercurilor tehnico-aplicative din școli situate în 20 de județe de pe întreg cuprinsul țării.

S-au înscris în concurs elevi din județele Alba, Argeș, Brăila, Bihor, Caraș – Severin, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Ilfov, Harghita, Hunedoara, Neamț, Olt, Satu Mare, Suceava, Timiș.

Citește și Echipa de robotică formată din copiii sub 10 ani din Galați a impresionat America

Echipele mixte s-au întrecut în două probe practice constând în transportul unei victime pe o targă pe o distanță de 50 de metri și parcurgerea unui traseu sinuos cu masca cu vederea obturată pe figură. Concurentul se deplasează și orientează după recomandările și coordonarea realizate de un coechipier. Cea de-a treia probă constă într-un test grilă ce conține întrebări cu tematică din domeniul prevenirii situațiilor de urgență.

Concursurile au un caracter educativ și urmăresc dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor. Formarea şi dezvoltarea la elevi a iniţiativei, spiritului de echipă, curajului, disciplinei şi fair-play-ului sunt alte imperative ale acestei competiții.

Cea mai bună echipă de liceeni a fost desemnată, după 3 zile de concurs, cea a Liceului Teoretic „Emil Racoviță” din Galați, pe locul doi a Colegiului Național „George Coșbuc„ din Motru-Gorj, iar pe locul 3 a Colegiului Tehnic Energetic din Cluj, informează HUNEDOARA PLUS.

Între elevii de gimnaziu s-au remarcat echipele Școlii Gimnaziale nr.3 Galați (locul I), Școlii Gimnaziale Târnova Caraș – Severin (locul II), Colegiului Național George Coșbuc Motru Gorj (locul III), mai informează sursa citată.

Etapa națională a concursului „Cu viața mea apăr viața„ găzduită de județul Hunedoara

Peste 130 de elevi de gimnaziu și liceu au participat, în aceste zile, la Deva, la faza națională a concursului cercurilor tehnico-aplicative din școli situate în 20 de județe de pe întreg cuprinsul țării. S-au înscris în concurs elevi din județele Alba, Argeș, Brăila, Bihor, Caraș – Severin, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Ilfov, Harghita, Hunedoara, Neamț, Olt, Satu Mare, Suceava, Timiș.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top