va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Echipa de robotică formată din copiii sub 10 ani din Galați a impresionat America

Echipa de robotică formată din copiii sub 10 ani din Galați a impresionat America

La cel mai mare concurs de robotică din Detroit, SUA, echipa formată din copiii sub 10 ani din Galați a impresionat juriul internațional. Chiar în finala concursului, românii s-au pomenit cu o eroare de soft care i-a privat de locul I. Acest fapt le-a adus însă trofeul „Cooperative Poster Award”, ca recompensă pentru modul cum s-au mobilizat pentru a rezolva problema.

Micii ingineri sunt membri ai clubului de robotica „Sophia Science” din Galați. Prestigiosul concursul internațional de robotică din SUA s-a desfășurat între 24 și 27 aprilie. Gălățenii au participat în competiție cu numele de echipă Apollo 18 Transformers.

Ne întoarcem de la această competiţie cu premiul «Cooperative Poster Award», premiu acordat  pentru colaborarea şi lucrul în echipă, calităţi demonstrate de copii pe parcursul realizarii proiectului şi exemplificate pe posterul proiectului în cadrul etapelor de construcţie şi programare. E un premiu muncit şi meritat, cam al cincilea în ierarhia concursului, premiu pe care l-am obţinut in competiţie cu alte 60 de echipe din foarte multe ţări ale lumii”, a declarat pentru Adevărul coordonatoarea echipei, Marinela Buruiană.

FOTO Cum a reuşit o echipă de robotică formată din copii sub 10 ani, din România să impresioneze zeci de mii de oameni la un concurs din SUA

Chiar în finala concursului, românii s-au pomenit cu o eroare de soft care i-a privat de locul I, dar care le-a adus, ca recompensă pentru modul cum s-au mobilizat pentru a rezolva problema, cu trofeul „Cooperative Poster Award” şi dreptul de a prezenta ceremonia de închidere.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top