va aflati aici:
Home > Actualitate > Incendiul de amploare lângă Chiraftei. 250 de hectare de vegetaţie au fost afectate

Incendiul de amploare lângă Chiraftei. 250 de hectare de vegetaţie au fost afectate

Două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, de la Galaţi şi Tîrgu Bujor, dar şi efective de la SVSU Măstăcani, sprijiniţi de lucrători de la ROMSILVA au intervenit, duminică, 28 iulie 2019, pentru a stinge un incediu ce a izbucnit la marginea localităţii Chiraftei. Incendiul a afectat iniţial vegetaţia uscată, miriştea rămasă după treierat. Potrivit plt. major Dan Ionaşcu, ISU Galaţi, în total au ars 250 de hectare de mirişte rămasă după treierat, imaş împădurit şi pădure tânără (lizieră). 7 hectare erau numai de lizieră şi 8, 5 hectare de imaş împădurit Cel mai probabil,  cauza incendiului este o ţigară nestinsă aruncată chiar de vreunul dintre ciobanii care tranzitează frecvent zona. Incendiul nu a făcut victime şi nu a afectat locuinţe. Circa trei ore a durat acţiunea de localizare şi stingere a incendiului, informează Monitorul de Galați.

Incendiul de amploare lângă Chiraftei. 250 de hectare de vegetaţie au fost afectate – Monitorul de Galati – Ziar print si online

Două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, de la Galaţi şi Tîrgu Bujor, dar şi efective de la SVSU Măstăcani, sprijiniţi de lucrători de la ROMSILVA au intervenit, duminică, 28 iulie 2019, pentru a stinge un incediu ce a izbucnit la marginea localităţii Chiraftei. Incendiul a afectat iniţial vegetaţia uscată, miriştea rămasă după treierat.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top