va aflati aici:
Home > Actualitate > Protest inedit al gălățenilor față de asfaltarea excesivă și distrugerea spațiilor verzi din oraș

Protest inedit al gălățenilor față de asfaltarea excesivă și distrugerea spațiilor verzi din oraș

Exasperați de faptul că mașinile parchează zilnic pe spațiul verde din spatele blocului și că Primăria taie arborii, locatarii unor blocuri din centru au făcut un gard multicolor din peturi reciclate și l-au legat cu sârmă de copaci. Informația a fost primită pe adresa de e-mail a publicației.

Ne-am săturat, Primăria a abandonat spațiile verzi din spatele blocurilor. Toți cei care vin cu treabă în centru parchează pe acestea. Noaptea vin persoane fără adăpost și lasă în urmă numai gunoi. Buruienile au aproape 2 metri – în plin centru al orașului este junglă” – a declarat unul dintre locatari sub protecția anonimatului.
Locatarii au declarat că au făcut multiple sesizări la Primărie și Poliția Locală, acestea soldându-se doar cu amenzi în parbrize, inclusiv pentru autoturismele proprii care erau parcate pe asfalt.

Șiragul de peturi este totodată și o metodă de protest față de faptul că Primăria a anunțat noi toaletări de copaci în centru. „Este o zonă cu umbră și nu dorim sub nici o formă tăierea copacilor. Am auzit că unii proprietari de autoturisme fac solicitări la Primărie pentru a tăia copaci, transformând spațiul verde în parcare  fără  riscul de a cădea vreo creangă.” – a declarat aceeași sursă.

Unul dintre locatari a apelat la voluntarii unui grup de ecologiști de pe facebook pentru vopsirea peturilor.
Am făcut acest șirag multicolor  pentru a transmite mesajul că oamenilor le pasă atât de reciclare și de spațiile verzi, cât și de aspectul orașului. Nu este cine știe ce, dar și noi credem că Primăria are obligația de a conserva și îngriji spațiile verzi, care acum sunt niște maidane.” – a declarat pe Facebook un membru al grupului „Patrula Verde”.
Locatarii din zonă cer Primăriei să amenajeze spațiul verde cu gazon, să tundă bălăriile și să monteze stâlpișori pentru a împiedica autoturismele să intre pe spațiul verde.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top