va aflati aici:
Home > Actualitate > Grupul PNL a votat împotrivă proiectului Inelul de Rocadă

Grupul PNL a votat împotrivă proiectului Inelul de Rocadă

Investiția de aproape 3 milioane de lei pentru reamenajarea zonei de la Inelul de Rocadă a fost aprobată în ultima ședință de consiliu local, pe 27 august 2019. Proiectul a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței și a stârnit dispute și controverse.

Istoria proiectului Reamenajare zona Inelul de Rocadă

În 2017 Primăria municipiului Galaţi lansa în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) concursul de soluţii cu tema „Reamenajare zona Inelul de Rocadă”.

Concursul va avea o singură etapă de evaluare a proiectelor iar membrii juriului vor analiza atât propunerile scrise cât și părțile desenate. Competiția este deschisă tuturor arhitecților și echipelor de arhitecți care au o propunere pentru această zonă. Proiectele pot fi depuse până la data de 26 octombrie 2017. Lucrările care vor intra în competiție vor fi postate într-o secțiune specială pe site-ul Primăriei municipiului Galați, păstrându-se anonimatul concurenților, iar cei interesați să le vadă și să le voteze vor avea la dispoziție zece zile de la momentul în care au fost postate.

Comunicatul Primăriei Municipiului Galați – septembrie 2017

În perioada de evaluare, proiectele vor fi, toate, puse pe site-ul Primăriei. Le voi prelua, cred, şi eu pe pagina personală, ca să fie văzute şi cetăţenii să voteze şi să comenteze care variantă ar fi mai bună pentru a înnobila cea mai mare giraţie din Galaţi

primar Ionuț Pucheanu – inregistrare PROFM – septembrie 2017

Proiect de reamenajare a Inelul de Rocada Galati
Propunere – Proiect de reamenajare a Inelul de Rocada Galati

Ulterior, primăria avea să anunțe cu regret că s-au înscris în licitație doar două proiecte. Referitor la votul cetățenilor interesați de aceste proiecte nu s-a mai transmis nimic.

În anul următor, în luna iulie 2018 contractul pentru proiectul de amenajare a zonei Inelul de Rocadă a fost atribuit firmei ATU Consulting SRL, având valoarea de 68.000 de lei fără TVA.

Citește și Primăria trasă la răspundere pentru Palatul Simion Gheorghiu

Proiect introdus suplimentar pe ordinea de zi

Soluția propusă de ATU Consulting pare să fi fost adoptată definitiv. Deși nu se afla pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de la sfărșitul lunii august, investiția a fost introdusă suplimentar în dezbatere, stârnind întrebări din partea consilierilor PNL.

Vorbim despre aproape 3 milioane de lei pentru o intersecţie care astăzi chiar arată decent! Reamenajarea din imagini poate că arată frumos, dar eu vă întreb de oportunitate. Ne trebuie nouă aşa ceva acum? Nu ar fi mai bine ca aceşti viitori bani, care ar putea fi bugetaţi la anul, să-i direcţionaţi către alte lucruri mult mai oportune pentru oraş? Acolo unde chiar ne strânge cureaua? Eu v-aş da o soluţie, către pista de atletism, dar vă asigur că sunt multe alte locuri care necesită intervenţie rapidă.

Paul Găvănescu – Consilier PNL

Primarul Ionuț Pucheanu și-a exprimat poziția față de proiect:

Cred că Galaţiul are nevoie şi de simboluri, de repere mai moderne care să poată dăinui şi peste zeci, sute de ani. Pentru că în momentul de faţă, în afară de Combinat, Faleză şi de Turnul TV, nu prea mai are repere. Titulatura proiectului este neinspirată, nu e vorba de o reamenajare, ci de o construcţie nouă, o statuie cu chipul Sfântului Andrei, iar zona care acum se numeşte Ultimul Leu ar putea deveni, la propunerea Comisiei de Urbanism, Piaţa Sfântului Andrei. Dumneavoastră votaţi acum nişte cifre, nu oportunitatea! Oportunitatea o veţi vota la momentul la care proiectul va fi introdus în buget

Ionuț Pucheanu – primarul Municipiului Galați

În final, cu 19 voturi favorabile din partea consilierilor PSD, UNPR, ALDE şi PMP, investiţia de aprope 3 milioane de lei a fost aprobată. Grupul PNL a votat împotrivă. Consiliera independentă Simona Vreme s-a abţinut.

 

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top