va aflati aici:
Home > Actualitate > Gălățenii se pot implica în salvarea Palatului Simion Gheorghiu

Gălățenii se pot implica în salvarea Palatului Simion Gheorghiu

PACT PENTRU GALAȚI, o platformă civică şi politică a comunităţilor locale din ţară şi din diasporă, a demarat o campanie de salvare a Palatului Simion Gheorghiu, monument istoric ajuns o aproape o ruină, aflat în prezent în proprietatea Primăriei Galați. Începută inițial on-line printr-o petiție semnată de peste 1.100 de gălățeni, campania a continuat cu afișarea de bannere, adrese către Direcția Județeană de Cultură și un amendament la buget susținut în ședința Consiliului Local. Până la acest moment, doar ferestrele de la parter au fost acoperite cu panouri metalice, s-au  montate gratii, un gard în spatele clădirii și au fost afișate  panouri care avertizează că accesul este strict interzis, ca și parcarea maşinilor în imediata vecinătate. Nu au fost însă acoperite ferestrele de la etaj cu tablă sau alt material pentru a fi protejată de intemperii, nu a fost izolat cu prelată ușoară de construcții acoperișul spart, nu a fost defrișată în totalitate vegetația distructivă, nu a fost securizată scara pentru acces la etaj și nu este asigurată paza clădirii.

Citește și http://www.galati.info.ro/campania-salvati-palatul-simion-gheorghiu-merge-mai-departe/

   Campania de salvare a Palatului Simion Gheorghiu continuă prin strângerea de semnături, iar toți cei care doresc să se alăture o pot face accesând site-ul PACT PENTRU GALAȚI (https://www.pactpentrugalati.ro/salvati-palatul-simion-gheorghiu), pagina de facebook ( https://www.facebook.com/pactpentrugalati/ ) sau pe adresa de e-mail rezolvam@pactpentrugalati.ro.

SALVAȚI PALATUL SIMION GHEORGHIU

PACT pentru Galați este o platformă civică și politică a comunităților locale din țară și din diaspora. Am inițiat această petiție online pentru salvarea unei clădiri emblematice, uitată de autorități. Obiectivul nostru este de 3.000 de semnături online pe care, dacă reușim să le strângem, ne propunem să le concretizăm într-o Hotărâre de Consiliu Local.

 

 

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top